NESTEN EN KILOMETER: Paparazzi-fotografen som tok toppløsbildene av Kate sto omtrent der det nederste krysset er merket av. Slottet der Kate kastet bikinitoppen er ved den røde pila. Foto: Google Maps
NESTEN EN KILOMETER: Paparazzi-fotografen som tok toppløsbildene av Kate sto omtrent der det nederste krysset er merket av. Slottet der Kate kastet bikinitoppen er ved den røde pila. Foto: Google MapsVis mer

- Slik knipset de Kate toppløs, på nesten en kilometers hold

De royale puppene var ikke altfor iøynefallende fra der fotografen skal ha stått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kate og William saksøkte i går bladet Closer for publiseringen av paparazzibildene, og første høring i saken vil ifølge Daily Mail finne sted i retten i byen Nanterre allerede mandag ettermiddag.

En fransk advokat vil representere det rasende paret.

Både Closer-redaktør Laurence Pieau og den foreløpig ikke navngitte fotografen som tok bildene risikerer ett års fengsel og opptil 300 000 kroner i bot skulle de bli funnet skyldig.

Det er imidlertid svært sjelden at redaktører blir dømt til fengsel, og blir Pieau og fotografen dømt er det langt mer sannsynlig at de slipper unna med en bot.

Offentlig vei Daily Mail har sendt fotograf Bruce Adams til Provence, og han har funnet stedet der en paparazzifotograf skal ha stått da han tok bildene av Kate som solte seg toppløs.

Dagbladet fant stedet på Google Maps. Daily Mails fotograf sier at feriehuset ligger «lett synlig» - men avstanden bildet er tatt fra er nesten en kilometer.

IKKE AKKURAT IØYNEFALLENDE: Dette kartet viser posisjonen der fotografen som knipset Kate skal ha stått. Den halvnakne hertuginnen var ikke alt for lett å få øye på. Kart: Google Maps Vis mer

Paparazzifotografen må ha brukt en svært kraftig linse.

- Det er en offentlig vei som går ned den ene siden av dalen, og feriehuset ligger på motsatt side. Vi kunne ikke tro hvor lett det var å se feriehuset, for vanligvis ligger slike steder helt bortgjemt. Det framstår overraskende hvor usikret feriehuset lå, sier Adams.

Dronningens nevø Det skal imidlertid svært mye godvilje til for å si at Kates bare bryster var veldig iøynefallende, der feriehuset ligger såvidt synlig i horisonten fra stedet der fotografen sto med sin telelinse.

Eiendommen eies av visegreve Linley - dronning Elizabeths nevø - og hans kone Serena. Paret kjøpte eiendommen, som ligger omgitt av lavendel-åkre og vingårder, i 1999.

På feriehuset rådet paret over omkring 2500 mål tomt, en tennisbane - og det etter hvert så mye omtalte bassenget der Kate kastet toppen.

Ikke første gang Closer-redaktøren forsvarer fortsatt publiseringen av bildene.

- Bildene er ikke det minste sjokkerende, sier Pieau - som i går erklærte at bildene fikk «en hel verden til å drømme».

Kate har også tidligere gått til sak etter at paparazzifotografer har tatt bilder av henne.

SKANDALE: Dette oppslaget sørget for massiv kongelig fordømmelse og søksmål. Foto: Reuters / Eric Gaillard / NTB Scanpix Vis mer

I 2009 ble hun snikfotografert på julaften, da hun under et besøk i Cornwall skal ha spilt tennis. Bildebyrået Rex beklaget seinere til hertuginnen, og hun fikk drøyt 50 000 kroner i oppreisning.

OPPRØRT: Prins William og Kate i Malaysia, der de er på representasjonsreise. Foto: AP / Vincent Thian / NTB Scanpix Vis mer