Slik knuste politiet norgeshistoriens verste narkobande

34 personer er dømt til 274 fengselsår og 40 millioner kroner i inndragning i Norges største narkotikasak.

AVSLØRT: Mens de laster 70 kilo hasj inn i bagasjerommet på en personbil, er politiets spanere parat med kameraet.  Foto: KRIPOS
AVSLØRT: Mens de laster 70 kilo hasj inn i bagasjerommet på en personbil, er politiets spanere parat med kameraet. Foto: KRIPOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det unike bildet øverst i denne saken er et av politiets beviser i norgeshistoriens største narkotikasak, kalt «Broken Lorry».

Bildet er tatt av politiets spanere rundt klokka 06.30 8. juni 2006 på en parkeringsplass noen kilometer fra flyplassen på Gardermoen, og viser to menn som laster 70 kilo hasj inn i en bil som skal tilbake til Nederland.Fulgt til Oslo 45 minutter før bildet ble tatt kjørte en nederlandsk lastebilsjåfør (29) inn på parkeringsplassen. Skjult i lasten hadde han omtrent 11 kilo heroin og 195 kilo hasj.

29-åringen hadde kjørt fra Nederland, via København og Svinesund og til Gardermoen.Sjåføren hadde ringt sine norske kontakter og fortalt at varene var på plass. Nå kunne de hentes. Det han ikke visste, var at politiet fulgte de norske kontaktene og visste at de trolig skulle hente en narkotikaladning.

Fem minutter etter at han stoppet på parkeringsplassen kom en Mercedes personbil til stedet. To menn gikk ut.Politiet fulgte med på at det ble lastet over en rekke pappesker. Så kjørte personbilen mot Oslo. Politiet fulgte etter, og føreren og en passasjer ble pågrepet da bilen kom til Oslo. I bagasjerommet fant de sju kartonger merket som plantemiddel. De inneholdt hasj og heroin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer