Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik knyttes de til ranet

Politiet mener de har avslørt fem til sju av mennene som gjennomførte NOKAS-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ridvan Halimi og David Aleksander Toska: Begge er på rømmen. Politiet mener begge deltok i ranet, og de skal være DNA-koblet til fluktbilene.

Kjell Alrich Schumann: Politiet mener «Skyggen» både deltok i og var en sentral skikkelse i planleggingen. Schumann leide leilighet i Stavanger fra desember 2003. Han er DNA-koblet til ranet - og til leiligheten. Metkel Negassie Betew: Betew er DNA-koblet til ranshandlingen, og vitner skal også ha sett Betew i Stavanger før ranet.

Jusuf Hani og svensk 24-åring: Jusuf Hani er ikke pågrepet. Han skal være DNA-koblet til ranshandlingen, og politiet mener han deltok i ranet. Sammen med en 24 år gammel svensk-albaner ble Hani stoppet i fartskontroll natta før ranet, klokka 01.49 - og de skal også ha blitt vinket gjennom en politisperring bare timer etter ranet.

Erling Havnå: Politiet mener kickbokseren har skaffet mye av utstyret som ble brukt, men de er usikre på om han har deltatt selv. Havnås DNA er funnet på ei utbrent finlandshette i en av fluktbilene, en Range Rover.

42-åring fra Arendal: Arendal-mannen skal ha introdusert Havnå for ransetterlyste David A. Toska. Politiet mener leiebilen han kjørte kan være brukt som fluktbil av ranerne. 42-åringen har forklart at han var i Stavanger på ranstidspunktet.

Spy Shop-gründeren: Politiet mener han ikke har deltatt under selve ranshandlingen, men en rekke beviser kan knytte ham til Kjell Alrich Schuman. Politiet mener han har disponert samme bil som Schumann. Er sluppet ut av varetekt.

Spy Shop-eier: Eieren av butikken er også sluppet ut av varetekt. Politiet mener han skaffet ranerne skuddsikre vester. Dessuten ble det funnet gjenstander som kan brukes til å punktere bildekk.

To svenske statsborgere: To svensk-albanere ble pågrepet i Göteborg dagen etter ranet. De er koblet til bilene som ble brukt av Jusuf Hani. Det er ingen holdepunkter for at de har deltatt i ranet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling