LANG KAMP: Kari Hilde French har hele tiden støttet sin sønn. Her er hun på plass under rettsaken i januar 2014. Nå har hun ved hjelp av norske myndigheter og støttepersoner endelig fått Joshua hjem til Norge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LANG KAMP: Kari Hilde French har hele tiden støttet sin sønn. Her er hun på plass under rettsaken i januar 2014. Nå har hun ved hjelp av norske myndigheter og støttepersoner endelig fått Joshua hjem til Norge. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Joshua French

Slik kom han hjem til Norge

Stort press, opp- og nedturer – og en telefonsamtale som aldri vil bli glemt. Erna Solberg og Børge Brendes personlige engasjement har sørget for at Joshua French kom hjem til mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sammen med Tjostolv Moland ble Joshua French dømt til døden og livstid i fengsel for drap, drapsforsøk og spionasje i 2009. Tirsdag ble French løslatt av kongolesiske myndigheter. På nasjonaldagen ankom han Norge.

På en pressekonferanse på Statsministeren kontor fortalte statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende at de er lettet over at French er i Norge, og at en avtale ble signert på kontoret til Kongos president Joseph Kabila tirsdag.

Kongolesiske myndigheter har i sin beslutning av løslatelsen lagt vekt på de humanitære forholdene i saken og hensynet til moren, Kari Hilde French. Joshua French er nå ivertatt av norske helsemyndigheter.

Gleden er ubeskrivelig

Kari Hilde French, publiserte onsdag kveld et innlegg på sin blogg, hvor hun beskriver gleden over å endelig ha fått sønnen hjem fra Kongo etter åtte år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn