- Slik kom jeg meg unna drapsmannen

13-åringen forteller om voldtekten, knivstikkingen og drapet på bestevenninnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg tok en jakke og sprang. Da døren gikk opp uten å knirke forstod jeg at jeg kanskje skulle overleve.

Slik forklarer den 13 år gamle jenta hvordan hun slapp unna 26-åringen som voldtok, knivstakk og drepte i en leilighet i Västerhaninge sør for Stockholm.

I dagens utgave av Expressen står 13-åringen frem og forteller om hva hun og mannens stedatter ble utsatt for. Dette gjør hun for å unngå at det skal oppstå spekulasjoner og forvekslinger omkring det som skjedde i de grufulle timene natt til lørdag.

Bestevenninnen døde av skadene, mens hun selv klarte å flykte fra åstedet med flere knivstikk i rygg og mage og fikk varslet politiet.

Hørte skrik og dunk

Det som skulle utvikle seg til et mareritt begynte med at de tre hadde vært og spist kebab.

Deretter gikk de hjem til 26-åringen for å se skrekkfilmen «Scary Movie 4». Mens de så filmen, satt mannens seks år gamle sønn og så en barnefilm i rommet ved siden av, mens mannen stadig gikk ut på kjøkkenet for å hente seg øl.

13-åringen forteller til Expressen at hun stusset over at han brukte uvanlig lang tid hver gang. Den nå drapstiltalte mannen har innrømmet overfor sin advokat at han brukte anabole stereoider den kvelden han voldtok og knivstakk.

MINNES: Den 12 år gamle jenta som ble drept av stefaren minnes av venner og klassekamerater under en gudstjeneste i Tungelstad kirke i Stockholm. Foto: Scanpix
MINNES: Den 12 år gamle jenta som ble drept av stefaren minnes av venner og klassekamerater under en gudstjeneste i Tungelstad kirke i Stockholm. Foto: Scanpix Vis mer

En stund ut i den andre filmen de så, gikk 26-åringen inn på rommet hvor sønnen var. Så ropte han på stedatteren.

- Jeg spurte om jeg skulle bli med, men hun sa at det ikke var nødvendig, forteller 13-åringen.

Det neste hun hørte var skrik, etterfulgt av et dunk. Jenta forteller at hun først trodde det var en spøk siden de nettopp hadde sett skrekkfilm.

Da 26-åringen kom ut fra rommet ga han følgende beskjed til henne:

- Hun er dårlig og vil være for seg selv, sa 26-åringen om sin egen stedatter som han hadde voldtatt og drept.

Gjemte seg i garderoben

Den 13-årige jenta skjønte at noe var fryktelig galt. Da hun forsøkte å gå inn til venninnen ble mannen irritert og tok tak rundt halsen og dro henne inn på kjøkkenet.

Der tok han en kniv og trakk henne videre inn på soverommet.

- Slik kom jeg meg unna drapsmannen

- Da så jeg at det var blod i gangen og inne på soverommet og at det ligger blodige klær i en haug, sier 13-åringen, som ble voldtatt inne på soverommet.

Etterpå ble hun knivstukket av 26-åringen i halsen, magen og ryggen. Da knivbladet røk, gikk 26-åringen inn på kjøkkenet for å hente en ny kniv.

Da gjemte 13-åringen seg i garderoben.

- Jeg ser hvordan det blør fra magen og tenker at nå kommer jeg til å dø, forteller jenta.

Da mannen kom tilbake skjønte han at hun hadde gjemt seg. Han beordret henne om å komme frem fra gjemmestedet. Først da 13-åringen hørte mannen snorke og skjønte at han hadde sovnet, turte hun å snike seg ut.

Helt naken fikk hun med seg jakka med mobiltelefonen, mens hun sprang ned trappene og fant en bussholdeplass. Da svarte politiet på telefonen, og mer kan hun ikke huske før hun neste dag våknet opp på sykehuset og fikk vite at bestevenninnen var død.

- Jeg kjente det på meg at hun ikke levde, men jeg kan fremdeles ikke forstå det. Hun var min bestevenn, jeg elsker henne, sier jenta til Expressen.

Kjent voldsmann

Politiet var raskt på stedet etter at 13-åringen hadde oppgitt navnet på ham. Da politiet brøt seg inn i leiligheten angrep gjerningsmannen med det som antas å være drapsvåpenet.

26-åringen er tidligere dømt for grov vold, og han beskrives av politiet som en kjent voldsmann. Flere naboer bekrefter at han ofte har lagd bråk i fylla og vært inn og ut av fengsel

<B>KJENT VOLDSMANN:</B> 26-åringen som voldtok og drepte sin egen stedatter ble arrestert på åstedet. Da hadde den 13-årige venninnen klart å rømme og varsle politiet etter selv å ha blitt voldtatt og knivstukket.
<B>HOLDT FANGET I TO TIMER:</B> I intervjuet med Expressen forteller 13-åringen om hvordan hun gjemte seg i garderoben og klarte å snike seg ut da gjerningsmannen sovnet. Da hadde hun blitt holdt som fange i to timer.
KOM SEG UNNA: Den 13 år gamle jenta forteller sin historie i Expressen i dag.