Slik kontrollerer mafiaen sexmarkedet

Norske menn som kjøper sex, er bare siste ledd i kjeden av frykt og fornedrelse trafficking-ofre rammes av. Spesielt de litauiske bandene er brutale og farlige, opplyser norsk og litauisk politi til Dagbladet.

VOLD OG TRUSLER: I Oslos gater bruker litauiske kriminelle vold og trusler for å kontrollere sexmarkedet, ifølge norsk politi. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
VOLD OG TRUSLER: I Oslos gater bruker litauiske kriminelle vold og trusler for å kontrollere sexmarkedet, ifølge norsk politi. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PANEVEZYS/OSLO (Dagbladet): I Oslos gater bruker litauiske kriminelle vold og trusler for å kontrollere sexmarkedet, ifølge norsk politi.

- I forhold til de andre prostitusjonsmiljøene peker litauere seg ut som spesielt voldelige. Vi har sett flere tilfeller hvor de bruker vold for å kontrollere prostituerte. Blant annet har vi hatt saker hvor litauere har ranet og voldtatt prostituerte for å tvinge dem under sin kontroll, sier politioverbetjent Hege Naustdal, etterretningsleder ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

De to siste dagene har Dagbladet skrevet om hvordan kriminelle personer utnytter sårbare grupper i sexsalget i Norge. Tirsdag fortalte vi historien til «Eva», som ble lurt til Norge - for deretter å bli voldtatt og truet til å selge sex på gata i Oslo.

Kidnappet og voldtatt I går fortalte vi hvordan kriminelle nettverk utnytter psykisk og fysisk funksjonshemmede når de misbruker prostituerte i blant annet Norge. Vi fortalte historien om «Maria», som ble kidnappet, voldtatt - og forsøkt sendt til Vest-Europa som sexslave.

Ifølge litauisk politi er rekrutteringen og utnytting av jentene i Litauen svært organisert. Ofte blir jentene ført til en leilighet i Litauen, hvor de blir tatt med til frisøren, får nye klær og blir tatt bilde av, før de sendes ut av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer