Demokratenes landsmøte

Slik krympet Clintons rolle

Tidligere president, Bill Clinton, har fått en markant mindre prominent plass i det demokratiske partiet etter metoo-bevegelsen.

TALTE: Tidligere president Bill Clinton holdt en kort tale under demokratenes landsmøte. Foto: 2020 Democratic National Convention/Pool via REUTERS
TALTE: Tidligere president Bill Clinton holdt en kort tale under demokratenes landsmøte. Foto: 2020 Democratic National Convention/Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Joe Biden ble formelt nominert som demokratenes presidentkandidat på den andre dagen av partiets landsmøte.

Med familiemedlemmer jublende i bakgrunnen, takket Biden for nominasjonen. Han skal etter planen holde en lengre tale torsdag kveld.

Med coronapandemien foregår alt digitalt, slik at landsmøtet ikke likner noen tidligere landsmøtet.

Fem minutter

Flere prominente talere argumenterte også tirsdag kveld lokal tid for hvorfor Biden bør bli USAs neste president. Blant dem var tidligere president Bill Clinton (74), som er tre år yngre enn Biden.

Under årets nedskalerte landsmøte fikk han bare fem minutter taletid, og han fikk ikke avslutte kvelden. Den æren gikk heller til Bidens kone, Jill Biden.

- Donald Trump er uegnet til å lede landet, og å være underholdende er ikke det samme som å vise lederskap, sier Bill Clinton i sin tale.

Han kritiserer også Trump for å bruke timesvis på å se på TV og for å gjøre narr av sine politiske motstandere i sosiale medier.

- Hvis du ønsker en president som definerer jobben ved å bruke timevis hver dag på å se på TV og å sveipe gjennom folk i sosiale medier, så er han mannen din, sa Clinton om Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer