Slik kunne Madeleine sett ut i dag

To år siden treåringen forsvant. Foreldrene er sikre på at hun er i live.

BRUKTE BILDER AV FORELDRENE: For å få et best mulig inntrykk av hvordan Madeleine ville sett ut i dag brukte ekspertene bilder av foreldrene da de var i seksårsalderen. Foto:AP Photo/Harpo Productions Inc./National Center for Missing and Exploited Children/SCANPIX.
BRUKTE BILDER AV FORELDRENE: For å få et best mulig inntrykk av hvordan Madeleine ville sett ut i dag brukte ekspertene bilder av foreldrene da de var i seksårsalderen. Foto:AP Photo/Harpo Productions Inc./National Center for Missing and Exploited Children/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Dette nye, manipulerte bildet av Madeleine McCann viser hvordan den lille jenta kan se ut i dag.
På søndag er det to år siden hun forsvant mens hun og småsøsknene Sean og Amelie lå og sov i familiens ferielelighet på Algarvekysten.

Forsvinningssaken er trolig den mest omtalte noen sinne og den lille feriebyen Praia da Luz ble raskt invadert av medier fra hele Europa.

Møtte Oprah
Nå stiller foreldrene Kate og Gerry McCann opp hos Oprah Winfrey for å snakke om datteren og livet etter at hun ble borte. Intervjuet er allerede gjort og programmet sendes på søndag.

Foreldrene mener at det nye bildet er svært likt Madeleine slik hun ville sett ut i dag, ifølge Sky News.
De nekter å gi opp håpet om at datteren er død og mener bestemt at hun lever i dag.

Bildet er laget av en ekspert ved United States National Centre for Missing and Exploited Children.
Han brukte bilder av foreldrene da de var på samme alder som jenta for å få laget det nye bildet.

- I begynnelsen var det tøft for Kate å se bildet, men over tid har hun blitt vant til det og både Kate og Gerry mener det er det beste bildet som viser hvordan Madeleine kan se ut nå, sier familiens talsmann Clarence Mitchell til Sky News.

Verdensomspennende kampanje
Denne nye plakaten vil bli hengt opp over hele verden og oppfordrer publikum til å ta kontakt dersom de har sett noe, eller vet noe om hva som kan ha skjedd med Madeleine, som ville fylt seks år hvis hun fortsatt er i live.

Foreldrene ber om hjelp til å finne datteren. I en uttalelse på sin hjemmeside ber de om at hun ikke blir glemt.
«Det har gått to lange år siden Madeleine ble tatt. Det er to år siden vi var en lykkelig familie på fem. Smerten og angsten blir ikke mindre, men målet vårt om å finne vår nydelige datter gjelder fortsatt.»

I intervjuet med Oprah forteller moren at hun snakker til Madeleine hver dag.

- Ikke en dag passerer uten at jeg tenker på henne. Jeg føler Madeleine er så nær meg, og i live. Jeg går inn på rommet hennes minst to ganger daglig, bare for å si hei til henne, sier Kate McCann til den amerikanske talkshowdronningen.

Spiste tapas da datteren forsvant

Madeleine ble borte mens hun sov alene i familiens leilighet sammen med småsøsknene.

Foreldrene hadde lagt henne og tvillingsøsknene for natten og satt og spiste middag sammen med noen venner på en tapasrestaurant bare 50 meter unna da den tre år gamle jenta forsvant.

Da foreldrene kom tilbake til rommet fant de tvillingene i dyp søvn, men Madeleines seng var tom.


Etter at hun forsvant kom det mange tips og teorier om hva som kunne ha skjedd med treåringen.

En norsk kvinne mente hun hadde sett Madeleine i Marokko.


- Hun var en søt blond jente med et nydelig ansikt. Hun hadde på seg en blå pysj med et lite rosa og hvitt mønster, muligens blomster, sier Olli til Daily Mail.

MØTTE OPRAH: Foreldrene Kate og Gerry McCann er overbevist om at datteren er i live. I forrige uke ble de intervjuet av Oprah Winfrey. Foto:     REUTERS/Andrew Fox/Scanpix
MØTTE OPRAH: Foreldrene Kate og Gerry McCann er overbevist om at datteren er i live. I forrige uke ble de intervjuet av Oprah Winfrey. Foto: REUTERS/Andrew Fox/Scanpix Vis mer

Hun forklarte at jenta sto alene sammen med en mann.

- Hun så ut som hun var lei seg. Hun så veldig ensom ut. Jeg ville bare ta henne med meg.

Men det hele viste seg å være et blindspor.

En teori gikk ut på at Madeleine kunne ha blitt kidnappet av en belgisk pedofiliring. Mens andre mener de har sett den lille jenta i Amsterdam.


På et tidspunkt var også foreldrene mistenkte.

FERIEIDYLLEN SOM BLE BRUTT: Det henger fortsatt store plakater av Madeleine i den portugisiske feriebyen Praia Da luz. Foto: REUTERS/Hugo Correia/SCANPIX
FERIEIDYLLEN SOM BLE BRUTT: Det henger fortsatt store plakater av Madeleine i den portugisiske feriebyen Praia Da luz. Foto: REUTERS/Hugo Correia/SCANPIX Vis mer