Trines nådeløse grep på kammerset:

Slik kuppet hun lederstriden

Gamle venner og støttespillere måtte vike da Trine Skei Grande endevendte Venstres regjeringslag. Kun fire betrodde personer er tilbake etter en ekstrem oppussing.

TOK VOLDSOMME GREP: Trine Skei Grande byttet ut mange allierte for å sikre Venstre den fornyelsen mange krever. Christian Roth Christensen
TOK VOLDSOMME GREP: Trine Skei Grande byttet ut mange allierte for å sikre Venstre den fornyelsen mange krever. Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Grandes nære allierte gjennom flere tiår i politikken, Venstre-nestleder og klimaminister Ola Elvestuen var ikke alene om å måtte bytte beite da regjeringen ble stokket om i januar.

Ut forsvant alle Venstres politiske rådgivere i regjeringsapparatet og halvparten av partiets statssekretærer. Inn kom en rekke nye navn.

Venstres mange utskiftinger ble utløst av Frps dramatiske brudd med regjeringen. Partiet var forberedt på at det måtte gjøres endringer etter landsmøtet i vår, men Grandes resolutte handling i januar kom svært uventet på organisasjonen.

At endringene kom før landsmøtet og ikke etter, foregriper prosessen i valgkomiteen, sier en kilde til Dagbladet.

- Dette er Trines mottrekk. Mange har ønsket fornyelse, og nå kom den gjennom en fornyelse av alle andre enn partilederen. Men det løser ikke problemet på sikt, sier en annen partikilde.

Dagbladet kjenner til at nestleder Terje Breivik, som fortsetter som partiets parlamentariske leder, er en av de svært få som Grande har søkt råd hos underveis i prosessen. Men beslutningene har til sjuende og sist vært Venstre-lederens egne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer