Slik lager de verdens mest spiste pommes frites

McDonalds avslører hemmeligheten bak potetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontakten med kundene på sosiale medier er blitt svært viktig for mange selskaper. McDonald's' canadiske avdeling har utnyttet dette til det fulle i det siste, og kommet med flere videoer som røper burgerkjedens «hemmeligheter».

Alt sammen skjer etter spørsmål fra kunder på selskapets Facebook-side. Det er iallfall slik det formidles, til tross for at spørsmålene ofte passer mistenkelig godt med budskapet McDonald's ønsker å fremme.

Tidligere i år røpet selskapet blant annet hvordan de «sminket» burgerne sine i arbeidet med å lage reklamer.

Sminker potetene med kjemikalier Nå er det potetens tur. I videoen som nå deles hurtig på nettet, forklarer Scott Gibson i McDonald's Canada hvordan forvandlingen fra potet til pommes frites skjer.

Den fem minutter lange snutten viser hvordan potetene blir vasket og sortert før de skrelles og kjøres gjennom en kuttemaskin der de får pommes frites-formen.

Før potetene kan stekes blir imidlertid det naturlige sukkeret i dem fjernet, slik at de ikke skal misfarges når de stekes. I tillegg tilsettes også litt sminke i denne prosessen. Potetene dynkes i en blanding som gjør at de forblir jevne og en annen som gjør at man ikke ender opp med gråfarget pommes frites.

Teller kalorier McDonald's har opp gjennom årene aldri vært kostholdsekspertenes favoritt, men så mange som 25 millioner amerikanere går hver dag til kjeden for å få mettet sulten.

Tidligere i år bestemte selskapet seg for at de nå skal opplyse kundene om hvor mange kalorier det er i maten som serveres.

Hver tredje amerikaner er nå overvektig, og usunne matvaner får mye av skylden. Hamburgerkjeden har lenge høstet kritikk for sin meny, som kritikerne mener bør inneholde flere sunne valg. Nå lover de bot og bedring.

Paradoksalt nok dukker det samtidig opp nye retter som ligger helt i den andre enden av sunnhetsskalaen på menyen, blant dem Angus Bacon and Cheese-burger som inneholder solide 790 kalorier.

McDonald's har i år også begynt å tilby brus i superstore begre, til samme pris som man må betale for de minste drikkebegrene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer