Slik lager de verdens mest spiste pommes frites

McDonalds avslører hemmeligheten bak potetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontakten med kundene på sosiale medier er blitt svært viktig for mange selskaper. McDonald's' canadiske avdeling har utnyttet dette til det fulle i det siste, og kommet med flere videoer som røper burgerkjedens «hemmeligheter».

Alt sammen skjer etter spørsmål fra kunder på selskapets Facebook-side. Det er iallfall slik det formidles, til tross for at spørsmålene ofte passer mistenkelig godt med budskapet McDonald's ønsker å fremme.

Tidligere i år røpet selskapet blant annet hvordan de «sminket» burgerne sine i arbeidet med å lage reklamer.

Sminker potetene med kjemikalier Nå er det potetens tur. I videoen som nå deles hurtig på nettet, forklarer Scott Gibson i McDonald's Canada hvordan forvandlingen fra potet til pommes frites skjer.

Den fem minutter lange snutten viser hvordan potetene blir vasket og sortert før de skrelles og kjøres gjennom en kuttemaskin der de får pommes frites-formen.

Før potetene kan stekes blir imidlertid det naturlige sukkeret i dem fjernet, slik at de ikke skal misfarges når de stekes. I tillegg tilsettes også litt sminke i denne prosessen. Potetene dynkes i en blanding som gjør at de forblir jevne og en annen som gjør at man ikke ender opp med gråfarget pommes frites.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer