Slik lammet han flytrafikken og drapstruet Jens

Han truet Jens Stoltenberg. Han ringte bombetrusler over alt. Han forsøkte å stanse Norge.

INNRØMMER ALT - NEKTER SKYLD:  Den trusseltiltalte mannen før et fengslingsmøte i Follo tingrett tidligere i år sammen med sin forsvarer, advokat Knut Ditlev-Simonsen og politiadvokat Agnes Beate Hemiø. Da etterlyste han flere trusler han mente han hadde kommet med, blant annet mot politiet og tingretten. - Det står ikke noe om det du sier i disse papirene. Jeg har ikke hørt om trusler mot tingretten, og det er jeg som er sjef her i huset, svarte sorenskriver Trine Standal da.  FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
INNRØMMER ALT - NEKTER SKYLD: Den trusseltiltalte mannen før et fengslingsmøte i Follo tingrett tidligere i år sammen med sin forsvarer, advokat Knut Ditlev-Simonsen og politiadvokat Agnes Beate Hemiø. Da etterlyste han flere trusler han mente han hadde kommet med, blant annet mot politiet og tingretten. - Det står ikke noe om det du sier i disse papirene. Jeg har ikke hørt om trusler mot tingretten, og det er jeg som er sjef her i huset, svarte sorenskriver Trine Standal da. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hva blir de økonomiske konsekvensene av å true en flyplass, spurte bombetrusselmannen på Facebook dagen før.

- Mange millioner, svarer Værnes-sjefen et år etter.  Den 37 år gamle mannen fra Follo må forklare seg om en av de mest omfattende trusseltiltalene som blir listet opp for en tingrett.

Han har innrømmet de faktiske forholdene rundt alle de seks bombetruslene innringt fra Berlin i fjor høst og et tjuetalls persontrusler han er tiltalt for i perioden oktober 2012 til februar 2014.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer