Slik leter Jennifer etter tvillingsøsteras drapsmann

For 23 år siden ble 23 år gamle Jody LeCornu drept. Nå har tvillingsøstera prøvd å effektivisere jakten på drapsmannen.

UTLOVER DUSØR: Dette budskapet er plassert på flere store skilt rundt om i Baltimore i håp om å løse en 23 år gammel drapssak. Foto: justice4jody.com
UTLOVER DUSØR: Dette budskapet er plassert på flere store skilt rundt om i Baltimore i håp om å løse en 23 år gammel drapssak. Foto: justice4jody.comVis mer

Jody LeCornu satt i sin hvite Honda Civic på en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter ved Baltimore, USA, ei natt i mars i 1996.

Politiet vet at en bil kjørte opp bak 23-åringen, der en mann slo av en rask prat, før han tok fram pistolen og skjøt ett skudd gjennom bakruta. Det gikk gjennom setet og inn i ryggen hennes.

Skuddet drepte henne.

Flere vitner skal så ha sett at mannen plukket et eller annet ut av Jodys bil, før han satte seg inn og kjørte vekk i en hvit BMW.

Der stopper også alle spor i jakten på Jody LeCornus drapsmann, skriver Washington Post.

UATSKILLELIGE: Jody LeCornu og Jennifer Carrieri. Foto: justice4jody.com
UATSKILLELIGE: Jody LeCornu og Jennifer Carrieri. Foto: justice4jody.com Vis mer

Leter etter søstera

Jennifer Carrieri ble født tre minutter etter tvillingsøstera. Fram til Jodys død, var de uatskillelige.

Den dag i dag leter Jennifer (46) fortsatt etter søsteras drapsmann.

23 år etter hennes død, har Carrieri nå laget flere store skilt, såkalte «billboards», som er plassert flere steder i Baltimore. De utlover en dusør på 100 000 dollar, i overkant av 850 000 kroner, dersom noen har en ledetråd som fører til at drapsmannen blir arrestert og dømt.

- Da hun døde, ble det bare helt svart. Alt føltes numment. Jeg var nummen lenge. Nå skal jeg finne mannen som drepte henne. Jeg er besatt, sier Carrieri til Washington Post.

Tvillingenes far holdt i kommunikasjonen med politiet fram til sin død i 2007. Så tok Carrieri over, og spredte informasjon om saken til alle hun klarte.

Mange spørsmål

Ifølge Carrieri finnes det videoopptak av at morderen kjører vekk fra åstedet, men det skal være vanskelig å få noe ut av bildene da det snødde på det tidspunktet. Men ifølge National Public Radio, kan så mange som seks personer ha sett hva som skjedde med Jody LeCornu.

Fortsatt er det noen spørsmål som kverner i hodet til Carrieri:

Hvorfor stoppet søstera og kjøpte en pakke øl før hun stoppet på parkeringsplassen? Hvorfor var søsteren, normalt livredd for kriminaliteten i Baltimore, ute så seint, helt alene? Hvorfor satt hun midt på en parkeringsplass, midt på natta, helt alene?

Og nå har hun altså gjennom blant annet en hjemmeside og disse store skiltene skapt ny oppmerksomhet rundt saken.

- Akkurat nå er vi komfortable med å si at vi ikke har noen ledetråder. Jeg vil ikke si noe om hva slags bevis vi sitter på og ikke. Men all informasjon vi får, kommer vi til å følge opp, sier politimann Shawn Vinson i Baltimore-politiet til CBS.

"Right now we're comfortable saying we don't have any leads," said Corporal Shawn Vinson of the Baltimore County Police Department. "I don't want to say exactly what evidence we have and what we don't have."