Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik levde kidnappede Jaycee og døtrene i bakgården

Innelåst av Phillip Garrido (58), som kidnappet Jaycee for 18 år siden.

HOLDT I BAKGÅRD: I går ble Jaycee Lee Dugard (29) funnet 18 år etter at hun ble kidnappet i 1991. Hun ble holdt i en bakgård under kummerlige forhold hos kidnapperen. Foto: AP/SCANPIX
HOLDT I BAKGÅRD: I går ble Jaycee Lee Dugard (29) funnet 18 år etter at hun ble kidnappet i 1991. Hun ble holdt i en bakgård under kummerlige forhold hos kidnapperen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For 18 år siden ble Jaycee Lee Dugard kidnappet av et fremmed ektepar mens hun ventet på skolebussen. I går ble hun funnet i live, etter å ha bodd i kidnapperen Phillip Garridos bakgård siden kidnappingen.

Ifølge politiet har Dugard fått to barn, som nå er 11 og 15 år, med kidnapperen.

De tre vært holdt isolert i en bakgård med et telt og et uthus bak mannens hus i Antioch i California. Det kan se ut som om jenta, som nå er 29 år, aldri har forlatt bakgården der hun ble holdt.

- Delte ut religiøs litteratur
Garrido er tidligere dømt og fengslet for seksuell mishandling av mindreårige og hadde derfor forbud mot å nærme seg barn. Han ble derfor hentet inn av politiet etter å ha blitt observert med to barn i en park i Berkeley i California.

Naboene observerte også de to jentene han hadde fått med Dugard, da de var med Garrido til universitetsområdet på Berkeley. Der delte de ut religiøs litteratur, ifølge lokalavisa Contra Costa Times.

Garrido var ifølge San Francisco Chronicle kjent som en raring, som hevdet at han kunne fange stemmen til Gud.
Undersheriff Fred Kollar, som i går holdt en pressekonferanse om saken, beskrev bakgården som gjemt, med en større hage som var arrangert slik at «ofrene skulle isoleres fra kontakt fra utsiden», ifølge ABC News.

Inngangen til bakgården gikk gjennom et høyt gjerde, og det var mange høye trær rundt. Inne i selve bakgården var det flere skur og telt, kun primitive fasiliteter for bad og toalett, og hadde elektrisitet gjennom en skjøteledning.

LEVDE UNDER TELT: Jaycee og døtrene bodde under telt i bakgården til Phillip Garrido. Kart: GOOGLE MAPS
LEVDE UNDER TELT: Jaycee og døtrene bodde under telt i bakgården til Phillip Garrido. Kart: GOOGLE MAPS Vis mer

På utsiden var det flere stengsler, blant annet en lydisolerende dør. Selv politimennene som jevnlig holdt oppsyn med den dømte sexforbryteren Garrido, fant aldri ut hva som foregikk i bakgården.

Ingen av barna skal noen gang ha vært hos hos lege eller gått på skolen.

Var med faren ut
Cheyvonne Molino sier til Contra Costa Times at hun først så de to jentene da de var med faren sin til Molinos bilopphuggingsbedrift, som holdt på med noe arbeid for Garrido.

- Jeg tror ikke de skjønte at noe var galt, bortsett fra at de ikke gikk på skolen slik som andre barn, sier Molino.

Hun ble fortalt at barna ble undervist hjemme, og beskrev dem som veldig sky. Den eldste av jentene skal ha klynget seg til faren mens de var ute.

Molino sier at Garrido fortalte henne at han tok med jentene for at de kunne besøke Molinos tenåringsdatter, for at de skulle «ha noen andre å snakke med».

Gjenforent
Dugard ble bortført på vei til skolebussen utenfor sitt hjem i South Lake Tahoe 10. juni 1991. Hun var da elleve år gammel. To personer skal ha bortført henne i en bil mens hennes stefar så på.

Stefaren og moren til den forsvunne jenta er nå separert. Ekskona Terry ringte ham natt til torsdag norsk tid med nyheten, og er nå gjenforent med datteren.

- Jeg hadde gitt opp håpet. Nå er det som om jeg har vunnet i Lotto, sa stefaren til ABC News da han akkuart hadde fått meldingen.

Dugard forsøkte ikke å ta kontakt med folk for å slippe ut av fangenskapet, ifølge politiet. De vil ikke konkludere med hvordan hun har opplevd det lange fangenskapet.

KIDNAPPEREN: 58 år gamle Phillip Garrido. Foto: EPA/SCANPIX
KIDNAPPEREN: 58 år gamle Phillip Garrido. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
FORSVANT: 11 år gamle Jaycee ble kidnappet da hun ventet på bussen. Foto: AP/SCANPIX
FORSVANT: 11 år gamle Jaycee ble kidnappet da hun ventet på bussen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 879558939


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media