Slik lever de tre som drepte Benjamin Hermansen (15) i dag

På denne dagen ble Benjamin knivstukket av tre nynazister. Har noe forandret seg hos de drapsdømte ti år etter?

TI ÅR ETTER: Med tente lys, blomster og bilder av den drepte Benjamin Hermansen oppsøkte hundrevis av mennesker åstedet for det meningsløse drapet for ti år siden. Foto LANDFALD/JEANETTE Dagbladet
TI ÅR ETTER: Med tente lys, blomster og bilder av den drepte Benjamin Hermansen oppsøkte hundrevis av mennesker åstedet for det meningsløse drapet for ti år siden. Foto LANDFALD/JEANETTE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er sent på kvelden 26.01.2001. Skyggene til to unge gutter som står utenfor en matvarebutikk, er så vidt synlige i lyset fra lyktestolpene. Kameratene Benjamin Hermansen og Hadi Ghalegolabi har avtalt å møtes for å byttelåne mobildeksler, og enser ikke et par stirrende blikk fra en parkert bil like i nærheten. Det er ikke før det stiger to eldre gutter ut av bilen, og kommer springende mot dem, at det går opp for ungdommene at de blir forfulgt.

Symbol på motstandskamp

Hjertene banker vilt, og guttene løper for livet, men den ene løper ikke fort nok. To nynazister tar ham igjen og sperrer veien. Benjamin ser ikke andre valg en å hoppe over gjerdet bak seg. Der faller han på magen, og blir liggende. Den ene av nynazistene tar opp en kniv og hugger til.

Benjamin Hermansen (15) ble drept av tre nynazister 26.01.2001. Norsk-ghaneseren ble aldri eldre enn sine femten år, og drapet ble et symbol på motstandskampen mot rasisme i Norge.

Den dag i dag ser det ikke ut til at de drapsdømte angrer på det de gjorde den mørke januarkvelden for ti år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer