Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroren i Stockholm

Slik lever den mistenkte Stockholm-terroristen i fengselet

Brøt regelverket i fengselet da han forsøkte å kontakte medfange. 

STRENG BEVOKTNING: Lyset på cella til Rakhmat Raimovich Akilov (39) er alltid tent, han har ikke tilgang til nyheter og han får ikke ha kontakt med andre fanger i fengselet. Foto : Privat
STRENG BEVOKTNING: Lyset på cella til Rakhmat Raimovich Akilov (39) er alltid tent, han har ikke tilgang til nyheter og han får ikke ha kontakt med andre fanger i fengselet. Foto : Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mistenkte Stockholm-terroristen Rakhmat Akilov (39), lever under konstant overvåkning i fengselet i Kronoberg.

Lyset på cella hans er alltid tent, han har ikke tilgang til nyheter og han får ikke ha kontakt med andre fanger i fengselet, skriver Aftonbladet.

Likevel skal 39-åringen ha snakket med en medfange i luftegården ved siden av luftegården han selv befant seg i, ifølge kilder den svenske avisa har snakket med.

Akilov skal ha sagt to setninger i luftegården før fengselsbetjentene grep inn og flyttet på de to innsatte. En kilde sier til Aftonbladet at en av vaktene på stedet skal ha hørt Akilov si noe om Usbekistan til den andre mannen.

Hendelsen har ført til en intern rapport, og aktor Mats Ihrman har blitt informert.

Terrormistenkt

Rakhmat Akilov (39) har sittet i Kronoberg fengsel i Stockholm siden han ble anholdt av svenske påtalemyndigheter natt til lørdag 8. april. Han er mistenkt for terrorhandlingene på Drottninggatan i Stockholm 7. april.

Politiet mener at det er Akilov som i 14.50-tida kjørte en kapret lastebil inn i folkemengden i Drottninggatan i Stockholm, og drepte fire og skadet 15 personer.

De fire drepte var en svensk jente i skolealder, en kvinne fra Uddevalla, en 41-årig britisk mann og en kvinne fra Belgia.

Klaget over belysning

Den mistenkte terroristen skal også ha klaget over at lysrørene på cella som har lyst døgnet rundt, har gjort det vanskelig for ham å sove, skriver den svenske avisa.

En elektriker skal derfor ha installert belysning som det er mulig å dimme.

Det vurderes i hvert enkelt tilfelle om han skal få lov til å motta besøk i fengselet.

Firebarnsfaren fra Usbekistan skulle utvises fra Sverige etter å ha fått avslag på søknad om asyl.

Skal ha brukt to identiteter

Det har foreløpig ikke kommet fram hvor lenge han har vært i Sverige, der han har jobbet som maler og som bygningsarbeider i firmaer som driver med sanering av asbestholdige bygninger.

Han skal ha brukt to identieter, i likhet med en stor andel utlendinger i Sverige med uavklart eller avslått oppholdstillatelse.

Mannen har de siste årene har eksponert sine tanker og drømmer på Facebook.

På Facebook-profilen, som nå er fjernet, har han lagt ut bilder av familien ved middagsbordet og bilder av seddelbunker og barn som poserer med penger. Det er trolig hans egne barn.

I tillegg har han i økende grad delt sin støtte til såkalte «hellige krigere» i terrororganisasjoner som IS.

DETTE HAR SKJEDD: 7. april kjørte en lastebil inn i en travel handlegate i Stockholm. Video Expressen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media