Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik løste de Galina-drapet

Såkalte stordata ga politiet de første ledetrådene.

TV-DOKUMENTAR: Galina Sandeva ble intervjuet og fulgt av et TV-team som skulle dokumentere det lukkede gateprostitusjonsmiljøet i Oslo. Nå blir det i stedet en dokumentar om drapet på den bulgarske sexarbeideren. Foto: Fra Insider på Max
TV-DOKUMENTAR: Galina Sandeva ble intervjuet og fulgt av et TV-team som skulle dokumentere det lukkede gateprostitusjonsmiljøet i Oslo. Nå blir det i stedet en dokumentar om drapet på den bulgarske sexarbeideren. Foto: Fra Insider på Max Vis mer

Da den bulgarske sexarbeideren Galina Sandeva (28) ble funnet knivdrept i sin egen bil på Bispekaia, rett ved operahuset i Oslo sentrum, kl. 17.19 torsdag 17. desember i fjor, sto politiet nesten uten ledetråder i jakten på den ukjente gjerningsmannen.

I de nesten tre ukene det tok før en 25 år gammel mann fra Hedmark ble pågrepet, gikk politiet ut med gjentatte oppfordringer om å hjelp fra publikum, ba vitner om å melde seg og offentliggjorde overvåkningsbilder av Galina tatt tidligere på drapsdagen.

For offentligheten virket det som om politiet slet med å få et ordentlig gjennombrudd.

4. januar, nesten tre uker etter drapet, gikk politiet ut og sa at de vurderte å etterlyse spesifikke personer som befant seg i drapsområdet og der Sandeva vanligvis jobbet drapskvelden. En slik etterlysning kom aldri. Samme ettermiddag ble nemlig 25-åringen pågrepet og siktet for drapet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?