Slik lurte han politiet ved å maskere seg som hvit mann

Raneren Henley (41) var «en mester i forkledning» og terroriserte butikker i 13 år. Nå er han endelig fengslet.

LEKTE KATT OG MUS: Med en maske klarte Henley (41) å lure britisk politi i 13 år. Foto: PA/Scanpix
LEKTE KATT OG MUS: Med en maske klarte Henley (41) å lure britisk politi i 13 år. Foto: PA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henley Stephenson (41) tok på seg en latex-maske som fikk han til å se ut som en hvit mann da han gjennom 14 år terroriserte butikker i London, melder det britiske nyhetsbyrået Press Agency.

41-åringen var en del av en gjeng bestående av to andre ranere, Dean Williams (26) og Leon Topper (22), som har begått minst 19 ran stammende så langt tilbake som 1999, ifølge London Evening Standard.

Overvåkningsbilder viser hvordan han i forkledning ranet en verditransport utenfor butikken Tesco Express i Harrow, nordvest i London. Andre overvåkningsbilder viser hvordan han skjøt en semi-automatisk pistol i taket under et ran av en tippekiosk.

- Stephenson gjorde disse kriminelle handlingene på en kalkulert og skremmende måte, og uten å ta noe hensyn til uskyldige sivile, sier etterforskningsleder Harry Hennigan til Daily Mail.

Gjengen ble fredag dømt til totalt 28 års fengsel for ranene og for å bære våpen - Stephenson 14 av dem.

Politiet mistenker at den svarte mannen maskert som hvit kan ha blitt brukt i flere ran, og undersøker nå uløste ranssaker som omhandler hvite ranere.

Gjengen ble pågrepet i juli for nesten et år siden i et bakholdsangrep mens de planla å rane en verditransport. Etter at de hadde ranet den med pistol, kjørte de avgårde - for deretter å bli stoppet av væpnet politi.

Stephenson erkjente straffskyld for sine udåd.

Masken han brukte kjøpte han på samme butikk i Covert Garden som solgte latex-masker til ranerne bak Graff Diamonds-ranet i 2009, da ranere kom unna med verdier til 40 millioner britiske pund. Ranet er det andre største ranet i Storbritannia noen sinne.

MASKEN: Det var denne masken han brukte. Foto: PA/Scanpix
MASKEN: Det var denne masken han brukte. Foto: PA/Scanpix Vis mer