Slik lurte Lærer-Harald elevene og snudde norsktimen på hodet

Skuespillere, strykere, hemmelige rullgardiner og røykmaskiner skapte en magisk time på Engebråten skole i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsktime tidlig mandag morgen med gjennomgang av et Ibsen-drama høres ikke ut som starten på en drømmedag for en 14-åring. Men 13. februar skjedde det mirakler for klasse 9c på Engebråten skole i Oslo.

Norsklærer Harald Ødegaard hørte med klassen om hvordan det hadde gått med Peer Gynt-lesingen i helga, før han begynte å lese fra Peer Gynts drømmemøte med Huldra, Dovregubbens datter.

Først kom strykere inn og spilte Edvard Griegs musikk, så kom Huldra selv ut av et skap bakerst i klasserommet, før Peer Gynt selv kom brasende inn.

De neste to magiske minuttene vil aldri noen av elevene glemme. En helt vanlig norsktime var forvandlet til et levende drama.

Det elevene ikke visste da Peer Gynts møte med Huldra utspant seg, var at de ble filmet av skjulte kameraer og at de - etter foreldrenes godkjennelse - nå er med i Kunnskapsdepartementets kampanje for å rekruttere flere lærere.

«Gode lærere gjør faget levende!» er slagordet i departementes «Gnist»-kampanje.

- Som lærer har man uante muligheter til å presse seg selv til å gjøre ting utradisjonelt, sier lærer Harald Ødegaard, som er kjent for å gjøre timene annerledes, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer