ROOSH V: Etter å ha forsøkt å arrangere møter og treff i en rekke land, måtte den selverklærte sjekkeartisten «Roosh V» kansellere møtene da han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv» Nå viser det seg at han slett ikke har så mange meningsfeller som han gir uttrykk for. Foto: Instagram
ROOSH V: Etter å ha forsøkt å arrangere møter og treff i en rekke land, måtte den selverklærte sjekkeartisten «Roosh V» kansellere møtene da han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv» Nå viser det seg at han slett ikke har så mange meningsfeller som han gir uttrykk for. Foto: InstagramVis mer

Slik lurte sjekkeartisten hundrevis av journalister og millioner av lesere

Trodde på den kvinnefiendtlige bloggeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om Daryush «Roosh V» Valizadeh - den selvutnevnte sjekkeartisten som vil legalisere voldtekt og «synes kvinner med spise­forstyrrelser er de beste kjærestene».

Forfatteren og bloggeren proklamerte høylydt at han er lederen for det han beskriver som en ny-maskulin bevegelse som hadde planlagt en rekke møter og sammenkomster verden over denne helga.

Møtene var planlagt i 165 byer i mer enn 40 land, og ideen var at likesinnede menn kunne komme sammen og dele historier og erfaringer.

Gikk på limpinnen I går kom nyheten om at han valgte å kansellere fordi han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv», og en rekke medier rundt om i verden, deriblant Dagbladet, hev seg på og skrev om det.

I dag skriver den amerikansken storavisa Washington Post at hundrevis av journalister og millioner av lesere lot seg lure.

Avisa har gått bloggeren nærmere etter i sømmene, og kan avsløre at hans «horder av følgere» slett ikke er så mange i tallet som den kontroversielle bloggeren har gitt uttrykk for.

Ifølge Washington Post begrenser Valizadeh-menigheten seg til å omfatte noen få grupper av lesere i USA, Canada og Vest-Europa.

Bare 77 kom Avisa trekker fram at sjekkeartisten slett ikke har meningsfeller nok til folkerike møter i 165 byer rundt om i verden.

Sist sommer gikk bloggeren også høyt ut i forkant av møter den ny-maskuline bevegelsen holdt i åtte byer samtidig. De store folkemassene glimret da med sitt fravær. Høyest oppslutning ble det på møtet i New York som samlet 77 av bloggerens meningsfeller.

Med den massive mediedekningen av bevegelsen og de kansellerte møtene i helga, skryter nå Valizadeh at han opplever stor pågeng av nye følgere.