Slik markerer verden årets påske

Barn i solnedgang, Jesus ved korset og det høyeste bjeffet i Guinness rekordbok. Se de beste påskebildene for 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Facebook og andre sosiale medier i Norge er fulle av bilder av skiglade nordmenn, aller helst født med ski på beina, markerer verdens befolkning påska på svært ulikt vis.

Ba for fred i Midtøsten Mange millioner katolikker ventet spent på hva deres nye pave, Frans I, kom til å si i årets påskemesse i Peterskirken. Første påskedag regnes som den helligste dagen i den kristne kalenderen. Den markerer at Jesus stod opp fra de døde.

Frans ba om fred i Midtøsten, spesielt mellom israelerne og palestinerne «som strever med å finne en vei for å enes ... for å få en slutt på konflikten som har vart alt for lenge». Han ba også om at syrerne skulle få fred, om harmoni på Mali, i Den sentralafrikanske republikken og på Koreahalvøya, skriver CNN.

Pave Frans ble valgt som katolikkenes overhode for nesten tre uker siden, og overtok etter Benedikt XVI. Den tidligere argentinske kardinalen er den første ikke-europeiske paven i den moderne tid.

Rundt 250.000 mennesker fra hele verden hadde samlet seg på Petersplassen for å høre paven tale. Her kjørte pave Frans også rundt på plassen i sin åpne «pavemobil» for å kysse småbarn og hilse på og vinke til den jublende folkemassen.

Bjeff og utkledning Kristne i Iraks hovedstad Bagdad feiret i dag påskedagen med å være rolig samlet til messe i Mar Youssif Chaldean-kirka. I Australia bjeffet hunden Charlie seg inn i Guinnes rekordbok, mens kristne piker i Islamabad i Pakistan fikk malt henna på hendene.

Angela Merkel og mannen tilbragte påskedagen ved bassengkanten.

Se alle påskebildene i bildeserien ovenfor. Bildene er de internasjonale bildebyråens utvalgte «beste-bilder» fra årets påske.

<strong>TYPISK NORSK:</strong>  Sprekt og lykkelig barn, snølagt terreng uten andre mennesker, stillhet og lykke - og en sol som skinner. En typisk bildefavoritter blant nordmenns bilde-påskedeling på Facebook og andre sosiale medier. Foto: Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
TYPISK NORSK: Sprekt og lykkelig barn, snølagt terreng uten andre mennesker, stillhet og lykke - og en sol som skinner. En typisk bildefavoritter blant nordmenns bilde-påskedeling på Facebook og andre sosiale medier. Foto: Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer