Slik mener de at SOS Rasisme jukset og løy

SOS Rasisme kan stå foran økonomisk ruin når ledelsen til uka må møte i retten - beskyldt for massivt juks og fanteri.

INNKREVERE PÅ DØRA:: Oslo kommune, LNU og Barne- og likestillingsdepartementet krever alle millionbeløp fra SOS Rasisme. Her holder SOS Rasisme til i Trondheim.  De to lokalene eies av Aktivisteiendom AS som igjen er heleid av SOS Rasisme. FOTO: LENA KNUTLI / Dagbladet
INNKREVERE PÅ DØRA:: Oslo kommune, LNU og Barne- og likestillingsdepartementet krever alle millionbeløp fra SOS Rasisme. Her holder SOS Rasisme til i Trondheim. De to lokalene eies av Aktivisteiendom AS som igjen er heleid av SOS Rasisme. FOTO: LENA KNUTLI / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag starter rettssaken der Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) anklager SOS Rasisme for omfattende medlemsjuks og misbruk av pengestøtten de har mottatt.

Søksmålet er på 9,7 millioner kroner. Kravet gjør saken til den klart største av sin art i norsk historie. Kritikken mot de ansvarlige i SOS Rasisme er knallhard. I prosesskrivet LNU har levert til Haugaland tingrett heter det:

«Misligholdende er, både enkeltstående og ikke minst sett i sammenheng, massive, og med overveiende sannsynlighet bevisst svikaktige.»

LNU mener bruddene er så alvorlige at de oppfyller kriteriene for krav om tilbakebetaling. Kravet tilsvarer tre år med utbetalt støtte. Midlene kommer opprinnelig fra staten.

Kuppet Dagbladet har avslørt og dokumentert hvordan medlemmer av det knøttlille kommunistiske partiet Tjen Folket innehar flertallet av de høyest lønnede og de viktigste maktposisjonene i organisasjonen.

Kuppmakerne har siden 90-tallet hatt avgjørende innflytelse over SOS Rasisme - og organisasjonens etterhvert store pengebinge, som er basert på offentlige midler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer