Slik merket de ferjeleiet i Gryllefjord

Lokalsamfunnet frustrerte over Statens Vegvesen.

SKAPER IRRITASJON:  Merkinga foran ferja til Andenes irritererer befolkningen i Gryllefjord. Skriften er ment for å sikre gjennomfart også når ferjekøen er som lengst, men ender opp med å forvirre brukerne, mener Julianne Flakstad. Foto: Julianne Flakstad
SKAPER IRRITASJON: Merkinga foran ferja til Andenes irritererer befolkningen i Gryllefjord. Skriften er ment for å sikre gjennomfart også når ferjekøen er som lengst, men ender opp med å forvirre brukerne, mener Julianne Flakstad. Foto: Julianne Flakstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gryllefjord ferjeleie er et viktig utfartsted for Torsken kommune på Senja.

Derfor reagerte mange i lokalsamfunnet da de for tre uker siden fikk se den nye parkeringsmerkinga ved den travle havna.

- Ikke pent, malingen er dratt ut og utydelig. Samtidig er denne merkingen med på å gjøre et allerede uoversiktlig og travelt område enda mer uoversiktlig, sier Julianne Flakstad til Dagbladet, en av de om rister på hodet av saken tidligere omtalt av Folkebladet og Nordlys.

Etterlyser ansvar fra Statens Vegvesen Hun har med seg ordføreren i kommunen, Fred Ove Flakstad(Ap). Han reagerer på arbeidet utført av ferjas mannskap på oppdrag fra Statens Vegvesen for å bøte på den tynne merkinga som var der fra før.

- Ferjemannskapet mente det sikkert godt, men det ble ikke noe særlig bedre. Dette er Statens Vegvesens ansvar, sier ordføreren.

Flakstad kjenner godt til situasjonen på brygga, i og med at han har jobbet på butikken der hver sommer siden 1996.

Ville ha merkingen på plass før turistsesongen Ordfører Flakstad mener at de hadde en ordning som fungerte før, men at tilstandene på havna har blitt verre etter at de fikk en ny planløsning i forbindelse med at en gammel oljetank ble fjernet fra området.

-  Vi har i over et år bedt om å få en ny og bedre merking ved ferjeleiet. Slik det er nå sliter folk med å forholde seg til merkinga, samtidig som det er for trangt med plass til turistbusser, varetransporter og biler som skal på ferja eller fylle bensin, sier han.

Nå håper arbeiderpartipolitikeren at Statens Vegvesen får ryddet opp, og satt en ny og bedre merking når turistsesongen tar seg ned i slutten av august.

- Jeg er mer oppgitt enn håpefull. Vi hadde i utgangspunktet håpet på å få på plass merkinga før turistsesongen begynte, og det er for sent nå i og med at malingen ikke rekker å tørke, sier Fred Ove Flakstad til Dagbladet.

Planlegger bedring i tirsdag kveld Til Folkebladet uttaler prosjektleder i Statens Vegvesen, Rigmor Thorsteinsen, at det er beklagelig at ting har tatt så lang tid.

Eirin Blix, byggeleder i Statens Vegvesen, sier at de kommer til å forbedre merkinga snarest mulig.

- Vi kommer til å sende folk ut dit i kveld, forutsatt at det ikke begynner å regne. Deler av oppmerkingen er gjort av ferjemannskapet for å løse et akutt problem under ferieavviklingen. sier Blix.

Blix kan ikke uttale seg om prosjektets fortid, men understreker at de også kommer til å se på om dagens oppmerking fungerer i tiden framover.

KRITISK:  Julianne Flakstad mener at dagens ordning er trafikkfarlig. - I Gryllefjord løper barn ved brygga, og merkingen er med på å gjøre området mer uoversiktlig, sier hun til Dagbladet. Foto: PRIVAT
KRITISK: Julianne Flakstad mener at dagens ordning er trafikkfarlig. - I Gryllefjord løper barn ved brygga, og merkingen er med på å gjøre området mer uoversiktlig, sier hun til Dagbladet. Foto: PRIVAT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer