Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik mobber Samsung Apple-fansen i ny video

- Apple lager de kuleste adapterne! sier mann i Iphone-kø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kommer Apples nye Iphone i norske butikker, men telefonen er allerede lansert på hjemmebane i USA. I forbindelse med åpningssalget før helga gikk Samsung rett i strupen på sin argeste konkurrent med en ny reklamefilm som latterliggjør Apple-fansen som står i kø i dagesvis for å skaffe seg det nye vidunderet fra Cupertino.

Selv om Iphone 5 aldri nevnes ved navn i reklamefilmen, er det åpenbart hva Samsung sikter til når en i den lange køen oppgitt sier at «de som har ventet fem ganger bør prioriteres». Videre får Apple gjennomgå for å ha laget en ny type plugg til Iphone 5, som gjør at man må kjøpe adaptere for å få den nye telfonen til å fungere på ekstrautstyr man har kjøpt over flere år som Apple-kunde.

- Ja, men «de» lager de kuleste adapterne, sier en i køen med stor overbevisning.

Samsung konkluderer reklamen med at «det neste store allerede er her», altså deres egen toppmodell Galaxy S III.

Dømt for kopiering Den nye reklamefilmen er et av flere angrep fra Samsung på Apple. Konfliktnivået mellom de to konkurrentene, der sørkoreanske Samsung er størst i antall solgte enheter, mens Apple tjener klart mest penger, eskalerte voldsomt etter at Apple vant en knusende seier i det amerikanske rettssystemet der konklusjonen var at Samsung har kopiert Apples Iphone på en rekke punkter.

Samsung ble dømt til å betale Apple over en milliard dollar i erstatning for å ha krenket Apples patenter, men sannsynligvis verre enn den sviende regningen er det faktum at dommen slår fast at Samsung på mange områder kun er en kopi. Dommen har imidlertid ført til ny kritikk mot patentordningen, der Apple nå sitter på sentrale patenter for smarttelefoner.

Som Dagbladets kommentator Jan Omdal spurte: Skal Apple få monopol på smarttelefoner med berøringsskjerm?

Men patentsøksmål og reklamekampanjer som handler mer om konkurrenten enn det produktet man selv ønsker å selge, er kun starten på krigen som nå har startet mellom Apple og telefoner som bruker Googles operativsystem Android. Et av de største ankepunktene mot Iphone 5 (og operativsystemet IOS 6) er at nettopp Googles karttjeneste er kastet ut og erstattet med Apples egenutviklede kart, som så langt er svært mangelfulle.

Samsung-blemme Så er spørsmålet om Samsung oppnår noe ved å angripe Apple-fansen. Iphone 5 har allerede oppnådd rekordsalg og Samsung har brent seg stygt på sin egen Facebook-side, der teknogiganten spurte sine egne brukere om hvilken dings de ville tatt med seg på en øde øy.

Som vanlig på internett endte det med at folk gjør det motsatte av det som er forventet. Bildet har nesten 20 000 kommentarer der de fleste forteller Samsung at de vil ta med seg en Iphone eller Ipad ...

IKKE HELT VELLYKKET: Samsung spurte hvilken dings folk ville ha med seg på en øde øy. Det viste seg at de fleste ville ha med seg et Apple-produkt.
IKKE HELT VELLYKKET: Samsung spurte hvilken dings folk ville ha med seg på en øde øy. Det viste seg at de fleste ville ha med seg et Apple-produkt. Vis mer

Dagen etter forsikret Samsung seg om at ingen kunne «trolle» og spurte bare om hvorfor Samsung-telefonen er fantastisk.

SAMMENLIKNER: Like etter at Apple introduserte den nye telfonen sin, kjørte Samsung denne reklamen, der de sammenlikner Iphone 5 med deres egen Galaxy S III.
SAMMENLIKNER: Like etter at Apple introduserte den nye telfonen sin, kjørte Samsung denne reklamen, der de sammenlikner Iphone 5 med deres egen Galaxy S III. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media