Slik møter fengselsvesenet i Russland kritikken

Lover solsenger innen nyttår og vurderer tilbud om gjørmebad.

NYE TIDER: Fengselsvesenet i Russland vil tilby de innsatte bedre helsesjekk, solsenger og Skype-samtaler med sine nærmeste. Illustrasjonsfoto: AFP/Martin BERNETTI/Scanpix
NYE TIDER: Fengselsvesenet i Russland vil tilby de innsatte bedre helsesjekk, solsenger og Skype-samtaler med sine nærmeste. Illustrasjonsfoto: AFP/Martin BERNETTI/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et fengsel i Russland sier det vil skaffe til veie solsenger og andre fasiliteter som vil bedra helsetilbudet for de innsatte, melder BBC.

Vurderer gjørmebad Fengselsdirektør Sergei Telyatnikov i Butyrka-fengselet i Moskva opplyser at fangene også vil få tilgang på ultralydutstyr, og det diskuteres om de innsatte også skal få glede av spa-fasiliteter som gjørmebad.

Russiske fengsler har lenge vært kritisert for å være overbefolkede og dårlig administrert, med et elendig helsetilbud. Telyatnikov uttalte ifølge Reuters dette til radiokanalen Vesti FM:

- Vi utvikler et bedre medisinsk tilbud. Også solsenger vil komme på plass.

Fengselsdirektøren opplyser om at solsengene vil være en realitet innen utgangen av året. Fangene må imidlertid søke om tillatelse til å bruke dem og regne med å måtte betale for det.

Døde i fengselet Ultralydutstyr vil bli installert for bedre å kunne undersøke de innsattes helse.

I 2009 døde den framstående advokaten Sergei Magnitsky som ble holdt i ulovlig varetekt. Han ble ikke git nødvendig medisinsk behandling mens han satt fengslet. Magnitsky tilbrakte de siste månedene av sitt liv i Butyrka-fengselet, som ble kritisert for manglende helseoppfølging av den kjente advokaten.

Fengselsvesenet påtok seg deler av skylden for Magnitskys død.

Sergei Telyatnikov lover også at fangene i fengselet hans skal få tilgang på Skype, slik at de kan kommunisere med sine nærmeste over nettet.