Det amerikanske valget:

Slik møtte San Antonio-politiet Donald Trump på flyplassen. Nå får de refs

Fulgte Donald Trump til flyplassen med motorsykkel-kortesje. Så tok de på seg capser med Trump-slagordet «Make America great again».

TRUMP-CAPS OG UNIFORM: Et titall politimenn ved San Antonio-politiet i Texas, risikerer nå refs eller andre disiplinærreaksjoner for å ha hatt på seg røde capser med Donald Trump-slagordet «Make America great again» mens de jobbet.Video: Twitter / Donald J. Trump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et titall politimenn ved San Antonio-politiet i Texas, risikerer nå refs eller andre disiplinærreaksjoner for å ha hatt på seg røde capser med Donald Trump-slagordet «Make America great again» mens de jobbet.

Det melder San Antonio Express News.

I en video den republikanske presidentkandidaten Donald Trump selv publiserte på Twitter i går, ser man politimennene stå på flyplassen og snakke med Donald Trump.

Alle har de røde, karakteristiske capsene på hodet, i tillegg til sine politiuniformer.

MØTTE DONALD: Etter at de hadde fulgt Donald Trump til flyplassen med en motorsykkel-kortesje, fikk polititjenestepersonene møte og snakke kort med Trump. Her er mange av dem iført valgkampcapsen til Trump. Foto: Donald Trump / Twitter
MØTTE DONALD: Etter at de hadde fulgt Donald Trump til flyplassen med en motorsykkel-kortesje, fikk polititjenestepersonene møte og snakke kort med Trump. Her er mange av dem iført valgkampcapsen til Trump. Foto: Donald Trump / Twitter Vis mer

Motorsykkel-kortesje

Politimennene, som er en del av San Antonio-politiets motorsykkelpatrulje, hadde deltatt i en kortesje som kjørte Trump fra byen til flyplassen etter et valgkamparrangement.

Byen forbyr nemlig offentlige tjenestepersoner, som for eksempel politifolk, å delta i politisk aktivitet i tjeneste.

- Polititjenestepersonene som bar valgkamp-capsene i uniform brøt San Antonio-politiets regler og vil bli gjenstand for en passende disiplinærreaksjon, heter det i en uttalelse fra politisjef William McManus i San Antonio-politiet, ifølge den lokale Fox News-filialen i byen.

Hva denne reaksjonen kommer til å bli, er uvisst.

- Polititjenestepersonene utviste dårlig dømmekraft. Jeg forventer at de vet bedre enn å gi inntrykk av at de støtter en kandidat mens de er i tjeneste og i uniform, uavhengig av politisk valgkamp og kandidat, heter det videre i politisjefens uttalelse.

Ordføreren: - Veldig skuffet

Også ordfører i San Antonio, Ivy Taylor, har reagert på caps-bruken:

- Jeg er veldig skuffet over dømmekraften til noen av polititjenestepersonene i San Antonio. I tjenesten må politiet heve seg over politikk og overholde forpliktelsen om å tjene behandle alle likt. Alt de gjør bør signalisere det, dagens handlinger gjorde ikke det, skriver hun på Facebook.

Politiforeningen som organiserer polititjenestepersonene i San Antonio, har også kommet med en uttalelse i saken. I uttalelsen skriver Michael Helle, leder av politiforeningen, at politimennene sannsynligvis bare ble «grepet av øyeblikket».

- Foreningen har historisk sett ikke støttet noen nasjonal politisk kandidat, heter det i uttalelsen, som konkluderer med at polititjenestepersonene ikke tenkte over hvilke politiske konsekvenser caps-bruken kunne få.