DRAMATISKE FØR OG ETTER-BILDER: Disse satellittbildene viser hvordan byen Nowshera vest for Islamabad har blitt rammet av flomkatastrofen i landet. Bildet til venstre viser byen i oktober i 2007 og bildet til høyre viser byen i august i år. Foto: Reuters/DigitalGlobe/Scanpix
DRAMATISKE FØR OG ETTER-BILDER: Disse satellittbildene viser hvordan byen Nowshera vest for Islamabad har blitt rammet av flomkatastrofen i landet. Bildet til venstre viser byen i oktober i 2007 og bildet til høyre viser byen i august i år. Foto: Reuters/DigitalGlobe/ScanpixVis mer

Slik ødelegger flommen i Pakistan hele byer

- Vi har mistet våre hus og alt vi eier i flommen. Vi trenger mat og medisiner, sier Rasul Khan (80) i byen Nowshera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I millionbyen Nowshera er behovet for nødhjelp enormt. Byen er en av de hardes rammede i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i Pakistan, og satellittbildene over viser de omfattende ødeleggelsene.

Pakistanske styrker delte i dag ut ut nasjonalflagg til folk i distriktet.

- Mistet alt - Vi mistet våre hjem og alt vi eide i flommen. Vi trenger mat og medisiner og ikke flagg, sier Rasul Khan (80) til nyhetsbyrået AFP.

Pakistanske myndigheter har bekreftet at 1384 mennesker til nå har omkommet i katastrofen. FN setter tallet til 1600. Men langt flere er rammet, noe som gjør at katastrofen sammenlignes med tsunamien i 2004 og jordskjelvet i Haiti i år. 20 mill rammet - Oversvømmelsene har rammet omkring 20 millioner mennesker, sier statsminister Yousuf Raza Gilani i dag.
Tilfeller av kolera er bekreftet i flomrammede Pakistan, og Maurizio Giuliano fra FNs kontor for samordning av humanitær hjelp anslår at minst 36 000 mennesker er rammet av akutt diaré.

- Vi vet ikke om alle disse har kolera, men risikoen for kolera er definitivt høy, sier Giuliano.

Store utfordringer Lege Wahab Khan ved et feltsykehus i Nowshera bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at mange har fått diaré.

- Jeg har bedt om koleravaksiner, spesielt for de under fem år. Det her jeg ikke fått, sier han.

Fremdeles er bare det å ha et sted å bo den største utfordringen for de 20 millioner berørte pakistanerne.

HAR MISTET ALT: Her leker barn på en teltby i Nowshera i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI/SCANPIX
HAR MISTET ALT: Her leker barn på en teltby i Nowshera i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI/SCANPIX Vis mer

- Myndighetene har gitt oss et halvt teppe. Vi har fått ris og medisin, men ikke noe telt, sier Zarsheed (22) til Reuters.