Fyrverkeri ved Burj Khalifa i Dubai. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeri ved Burj Khalifa i Dubai. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slik ønsket verden 2016 velkommen

Verden ønsket 2016 velkommen med champagne og fyrverkeri, men terrorfaren la en demper på feiringen mange steder. I Dubai gikk nyttårsrakettene til værs til tross for brann i et luksushotell to timer før midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Brussel og Paris ble nyttårsfyrverkeriet avlyst på grunn av terrorfrykt, og i München gikk politiet en time før midnatt ut og advarte mot et mulig terrorangrep.

I London var 3.000 politifolk utkommandert for å ha oppsyn med nyttårsfeiringen. Over 100.000 hadde samlet seg langs Themsen for å se 12.000 raketter gå til værs i den klare natten. Da Big Ben kimte inn det nye året eksploderte fyrverkeri rundt det store pariserhjulet London Eye på den andre siden av Themsen.

Storslått i Sydney Sydney er storbyen som startet den globale nyttårsfeiringen, ti timer før det nye året ringes inn i Norge. I området rundt Harbour Bridge og operahuset samlet over en million mennesker seg for å se det som av mange betegnes som verdens mest fantastiske fyrverkeri. I år gikk sju tonn fyrverkeri i lufta i et fargesprakende show som varte i 12 minutter fra midnatt.

Fyrverkeriet over Sydney. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeriet over Sydney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De aller første som gikk inn i 2016 var folk på den lille øya Samoa i Stillehavet, mens de siste som går inn i det nye året er amerikanerne.

Økt sikkerhet i New York I New York samlet mer enn en million mennesker seg på Times Square for å se krystallkulen senke seg og være med på nedtellingen til det nye året klokken seks norsk tid. Det skjedde under svært skjerpet sikkerhet. Mer enn 6.000 politifolk, 500 flere enn i fjor, voktet New Yorks gater.

I Dubai fikk nyttårsfeiringen en verst tenkelig start med brann i et skyskraperhotell, men nyttårsfeiringen med fyrverkeri ble gjennomført som planlagt.

Fyrverkeri ved Big Ben i London. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeri ved Big Ben i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(NTB)

Fyrverkeri ved Times Square i New York. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeri ved Times Square i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram