Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ønsket verden 2016 velkommen

Verden ønsket 2016 velkommen med champagne og fyrverkeri, men terrorfaren la en demper på feiringen mange steder. I Dubai gikk nyttårsrakettene til værs til tross for brann i et luksushotell to timer før midnatt.

Fyrverkeri ved Burj Khalifa i Dubai. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeri ved Burj Khalifa i Dubai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Brussel og Paris ble nyttårsfyrverkeriet avlyst på grunn av terrorfrykt, og i München gikk politiet en time før midnatt ut og advarte mot et mulig terrorangrep.

I London var 3.000 politifolk utkommandert for å ha oppsyn med nyttårsfeiringen. Over 100.000 hadde samlet seg langs Themsen for å se 12.000 raketter gå til værs i den klare natten. Da Big Ben kimte inn det nye året eksploderte fyrverkeri rundt det store pariserhjulet London Eye på den andre siden av Themsen.

Storslått i Sydney Sydney er storbyen som startet den globale nyttårsfeiringen, ti timer før det nye året ringes inn i Norge. I området rundt Harbour Bridge og operahuset samlet over en million mennesker seg for å se det som av mange betegnes som verdens mest fantastiske fyrverkeri. I år gikk sju tonn fyrverkeri i lufta i et fargesprakende show som varte i 12 minutter fra midnatt.

Fyrverkeriet over Sydney. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeriet over Sydney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De aller første som gikk inn i 2016 var folk på den lille øya Samoa i Stillehavet, mens de siste som går inn i det nye året er amerikanerne.

Økt sikkerhet i New York I New York samlet mer enn en million mennesker seg på Times Square for å se krystallkulen senke seg og være med på nedtellingen til det nye året klokken seks norsk tid. Det skjedde under svært skjerpet sikkerhet. Mer enn 6.000 politifolk, 500 flere enn i fjor, voktet New Yorks gater.

I Dubai fikk nyttårsfeiringen en verst tenkelig start med brann i et skyskraperhotell, men nyttårsfeiringen med fyrverkeri ble gjennomført som planlagt.

Fyrverkeri ved Big Ben i London. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeri ved Big Ben i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(NTB)

Fyrverkeri ved Times Square i New York. Foto: NTB Scanpix
Fyrverkeri ved Times Square i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media