Unikt innblikk i ukjent oppdrag:

Slik opererer norsk politi i Afrikas farligste land

Siden 2011 har norsk politi sendt mer enn 100 menn og kvinner ubevæpnet til Sør-Sudan. I verdens yngste land blir de vitner til alt fra barnefødsler til henrettelser.

BESLAG: Daglig gjør Anne Gro Mæland (t.h.) og norsk politi beslag av våpen og narkotika i flyktningleiren i Juba i Sør-Sudan. Foto: Privat
BESLAG: Daglig gjør Anne Gro Mæland (t.h.) og norsk politi beslag av våpen og narkotika i flyktningleiren i Juba i Sør-Sudan. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kalenderen på veggen viser 9. juni 2016, og Yngve Wiik gjennomfører nok ei vakt i FNs flyktningleir POC 3 ved hovedstaden Juba i Sør-Sudan. Tre måneder har gått siden han forlot hverdagen som lensmann på Andøya til fordel for ett år på oppdrag i verdens yngste land. Luktene og lydene som preger området, er så langt unna det nordnorske livet man kan komme. Mens midnattssola ruver hjemme, er han omringet av Afrikas stummende nattemørke.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer