Slik overlevde de flodbølgen

Familiene Wallace Dahl og Sverdrup Ånensen fra Bærum kjempet for livet i frådende vann i Phuket. Alle overlevde - med uhyre knapp margin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi har hatt englevakt og vært utrolig heldige hele veien, sier Vonnie Wallace Dahl (44).

Familien Wallace Dahl og familien Sverdrup Ånensen fra Bærum ferierte på Bangtao Beach, tre mil nord for Patong på Phuket, da bølgene rammet dem.

«En sentrifuge. Et inferno.»

-  Da vannet kom innover mot stranda, løp jeg med Lotte (10) mot resepsjonen på hotellet. Jeg tenkte at vi måtte hjem dit vi bodde, forteller Vonnie.

Men vannet steg og steg, og Vonnie og Lotte ble tvunget til å stå utenfor hotellresepsjonen og holde seg fast.

Da bølgene ble for sterke, knuste veggen og vinduene i resepsjonen. De store glass- og betongbitene traff Vonnie med stor kraft. Stolper og ledninger traff vannmassene. Bilalarmene ulte. Gnistene sto rundt dem og det røk av ledningene.

-  Det var som en sentrifuge. Et inferno. Det kom biler mot oss og masse inventar, stoler og bord. Og så var det redselen for å bli truffet av strømledningene. Jeg fikk en fryser i hodet og ble dratt under vann, forteller Vonnie. Der, i de livsfarlige vannmassene, kjempet Bærum-kvinnen for livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.