Slik overlever du røykeloven

Den 1. juni er det slutt på innerøyk. Slik overlever du da.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Forskeren Geir Finne ved Universitetet i Tromsø damper Camel og South State uten filter uten stans. Han er kjent lokalpolitiker (Sp) og kafegjest i Tromsø. Men etter 1. juni kan han ikke lengre tenne sin sigarett på byens kafeer og barer. Det sørger den nye røykeloven for. Derfor har han utarbeidet det han kaller en «geriljaguide» for røykere.

- For å opprettholde selvrespekten, sier Finne (55) til Dagbladet. Men lovbrudd vil han ikke oppfordre til.

- Ikke fyr opp røyken på røykfrie steder. Det tjener bare helsefanatikerne på. Derimot føler jeg det nedverdigende å gå på utesteder og legitimere Regjeringens mobbekampanje, sier han.

Utstøtt

- Hva er det du vil oppnå?

- Konkurransevridning mellom utestedene. Deretter avgiftslekkasje til utlandet. Og å straffe politikere. Når de behandler 40 prosent av befolkningen som små barn, må vi ha rett til å reagere som barn: Med trass, sier Finne.

Slik overlever du som røykefanatiker

  • Bruk uterestaurantene. Kle deg godt og gi eierene gode grunner til å holde åpent så lenge som mulig. Og åpne så tidlig de kan om våren. Spør etter ulltepper, varmestråling og tak (dersom det mangler).
  • Om du likevel må gå innendørs, gi aldri tips. Overlat det til ikke-røykerene.
  • Jobb overtid og ta det ut som avspasering. Utnytt ferie, langhelger og billige flyreiser til å flykte landet og nyte innendørs røyk i storbyer i Europa.
  • Bruk tollkvoten optimalt. Ikke bare sigaretter og alkohol, men også kjøttkvoten.
  • Matvarene kan du bruke om vinteren, da du går i indre emigrasjon. Inviter røykevenner hjem til deg, bruk av kvota og ypperlige matvarer fra utlandet. Det er dessuten billigere enn å gå på en restaurant der du ikke får røyke.
  • Allier deg med vennligsinnede ikke-røykere som kan handle tollfritt til deg når de er i utlandet. Du kanaliserer avgifter til land som behandler røykere sivilisert.
  • Gi ikke Høybråten skylda for røykeloven. Det tar han som en ære. Spør heller hvor det er blitt av det de liberale i Høyre og Venstre.
  • Ta avstand, i skrift og tale, fra en Regjering som iverksetter den største mobbekampanjen noenansinne, og som samtidig tror de kan fortelle barn at de må slutte å mobbbe hverandre.
  • Meld deg inn i et politisk parti, gå på partienes nominasjonsmøter og fjern helsefanatikere fra stortingslistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer