Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik påvirker bompengene oss

I en fersk meningsmåling svarer en klar majoritet nei på spørsmål om bruk av bompenger påvirker deres bilbruk. I Oslo er de fleste positive til bomringen.

BLIR MER POSITIVE: Undersøkelser i Oslo og Akershus viser at folk blir mer positive til bompengeringene etter at de har fått mer erfaring og bedre kollektivtilbud.
BLIR MER POSITIVE: Undersøkelser i Oslo og Akershus viser at folk blir mer positive til bompengeringene etter at de har fått mer erfaring og bedre kollektivtilbud. Vis mer

Mandag åpnet 38 nye bommer på Nord-Jæren, til sterke protester fra befolkningen i de berørte områdene.

I en meningsmåling som Ipsos har foretatt for Dagbladet kommer det fram at bare 31 prosent av respondentene svarte ja på spørsmål om bompenger har påvirket deres bilbruk.

Målingen er gjennomført i perioden 24. til 26. september i år med 932 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen. Spørsmålet som ble stilt var: «Det planlegges flere bompengeprosjekter, særlig rundt de store byene. Har bompenger påvirket din bilbruk?»

64 prosent svarte nei og fem prosent svarte vet ikke eller at spørsmålet ikke var relevant. I Oslo svarte 44 prosent ja og 43 prosent svarte nei, mens 13 prosent svarte vet ikke eller at det ikke var relevant.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?