GLAD FOR KJØLIGERE DAGER: - Det har ikke vært positivt, men det er heller ingen katastrofe, sier Marius Egge, daglig leder og eier av Egge Gård i Lier. Han er glad for at nettene og dagene nå er blitt litt kjøligere i sør. Ifølge bonden hadde det ikke vært bra for bæravlingen, hvis tropevarmen hadde fortsatt. - Jeg tror det blir en fin jordbærsesong. Det blir mye norske bær i butikken neste uke, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GLAD FOR KJØLIGERE DAGER: - Det har ikke vært positivt, men det er heller ingen katastrofe, sier Marius Egge, daglig leder og eier av Egge Gård i Lier. Han er glad for at nettene og dagene nå er blitt litt kjøligere i sør. Ifølge bonden hadde det ikke vært bra for bæravlingen, hvis tropevarmen hadde fortsatt. - Jeg tror det blir en fin jordbærsesong. Det blir mye norske bær i butikken neste uke, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hetebølgen

Slik påvirkes helsa, jordbærene, strømprisene og myggen av varmen

Hetebølgen har påvirket jordbærsesongen. Med varmen kommer store mengder mygg og strømprisen skyter i været.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det store spørsmålet er når og eventuelt hvor mye nedbør det vil komme den neste uka. Ifølge meteorologen finnes det bare et lite håp for bøndene i Sør-Norge som har tørre kornåkrer og at faren for skogbrann er over.

- Sånn som det ser ut nå, er det en sjanse for at det kommer litt nedbør til helga særlig i indre strøk av Østlandet, som rundt Lillehammer-området, sier Magni Svanevik, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Det sure og regnfulle været i nord vil fortsette, med vind fra nord. Til helga kan det se ut til at de som bor sør i Nordland vil få opp mot 20 grader.

SKOGBRANNER:14 branner daglig

Nedbøren som er varslet er mest sannsynlig ikke nok til å avblåse skogbrannfaren i Sør-Norge. Ifølge meteorologen må det komme 20 til 30 millimeter med nedbør over en lengre periode, gjerne over 12 timer for at det skal trekke ned i bakken. En kraftig skur på en time vil bare renne bort og vil ikke hjelpe. Regnet bør komme om natta for at det ikke skal fordampe i sola.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn