SEX: Hvis du er flink til å overraske din partner er det mye god sex i vente, om vi skal tro sexologer. Foto: Colourbox
SEX: Hvis du er flink til å overraske din partner er det mye god sex i vente, om vi skal tro sexologer. Foto: ColourboxVis mer

Slik piffer du opp sexlivet

Få superorgasme i vintermørket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For å øke sex-lysten på mørke og kalde kvelder må du snu om tankegangen. For hvem vet hva som kan skje i nattens ulm og mørke?

Sexolog Siv Gamnes, leder ved senteret Sex og samfunn, mener vi må dra nytte av mørketida.

- For å få opp sexlysten må vi ha kos og nærhet. Tenn stearinlys, åpne en flaske vin og skap en romatisk ramme, sier Gamnes til Dagbladet.

Finn «driven» Å krydre hverdagen med små overraskelser fører til at vi kommer i kontakt med den positive aggresjonen i kroppen som må være til stede for at vi skal bli seksuelt opphisset.

- Hvis vi kommer hjem fra jobb og blir trykt opp mot veggen på en romatisk og vennlig måte og blir rundklina av mannen, kommer kroppen i kontakt med «driven» i kroppen, sier sexolog Eva Mohn ved Barn Voksen-senteret.

Hun understreker at for å oppnå et godt sexliv må partene bli kjent med sin egen seksualitet i parforholdet.

- Vær flinkere til å gjøre ting for hverandre i hverdagen. Bestem deg for at én dag skal handle om partneren din. Kjøp Champagne i stedet for vin og bestem dere allerede på en tirsdag at på lørdag skal dere feire dere selv, sier hun.

- Når vi blir overrasket føler vi oss sett, hørt og vi får en bekreftelse. Da blomstrer sexlysen opp igjen.

Onaner! - Kvinner som onanerer ligger et hestehode foran kvinner som ikke gjør det. Da kan vi enklere veilede partneren og lære oss hvordan vi oppnår orgasme, sier Gamnes.

Sexologen mener det er viktig å slappe av og finne ut hva man tenner på.

- Kjøp en lang pølse-pute og ta den mellom bena og lat som du har en mann under deg. Jobb med hofter og få kontakt med underlivet, sier Mohn.

Hun anbefaler både kvinner og menn å få orgasme to til tre ganger i uka for å få blodgjennomstrøming i underlivet.

Mer orgasme Mohn mener at om vi overrasker i senga vil vi trigge vår seksuelle mentalitet som er nøkkelen til å oppnå orgasme.

- Skaff deg en nihalet pisk som består av mange skinnfiller som er klipt opp. Når du får et rapp på rumpa, lår eller mot penis høres det høyt ut, men føles som å bli berørt av silke. Da får du kontakt «driven» og tenninga, sier sex-terapauten.

Det er lett for mange å havne i rutine-fella.

- Selv om kylling var godt i går, vil det ikke si at vi vil ha det i dag.

Og gjør du tingene riktig kan både han og henne oppnå superorgasmer.

- Teknikken er å holde på til han nesten ikke klarer å holde igjen og knip sammen. Så begynner han på nytt og opplever en forsterket orgasme til slutt. På denne måten holder han ut lenger også, sier Gamnes.

Menn kan også oppnå flere orgasmer etter hverandre.

- Å berøre endetarmsåpningen kan gi en ny start for en mann som har hatt utløsning. Samtidig som kvinnen trykker på prostata og masturbere penis, sier Mohn.

Hun mener at å krydre sexlivet ikke handler om å bringe inn ektremsex, men å utfordre og utvikle sexlivet.