- Slik planla de terror på norsk jord

PST fryktet de terrorsiktede skulle bombe kinesiske mål i Norge.

MULIG MÅL: Den kinesiske ambassaden på Vinderen i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MULIG MÅL: Den kinesiske ambassaden på Vinderen i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I leiligheten i sjuende etasje på Ullevål i Oslo, hjemme hos den terrorsiktede uigurkineseren Mikael Davud (39), skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ha funnet passbilder av flere ukjente menn, deriblant en person identifisert som medlem av terrornettverket al-Qaida.

Dette kan styrke PSTs oppfatning av at de terrorsiktede har bånd til al-Qaida, slik det ble hevdet da pågripelsene skjedde torsdag i forrige uke.

Bånd til al-Qaida De til sammen tre terrorsiktede ble arrestert i en massiv, koordinert aksjon i USA og England, en aksjon som av USAs statsadvokat Eric Holder er betegnet som en av de mest alvorlige siden 11. september.

Politiet tror det er de samme al-Qaida-toppene som planla angrep i New York og Manchester, som planla angrepet som resulterte i de norske terrorpågripelsene.

20. november i fjor tok den terrorsiktede usbekeren David Jakobsen (31) kontakt med politiet. Jakobsen forklarer i avhør at medsiktede Davud skal ha bedt ham skaffe utstyr for å få en person ulovlig inn i Norge, eventuelt om Jakobsen kjente noen som kunne ordne det. Det skal blant annet ha dreid seg om falske pass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer