Slik presses betydningsfulle utlendinger til å jobbe for Nord-Korea

Lurt til å få barn med nordkoreanske agenter.

HONNINGFELLE: Nord-Korea skal ha utpresset utendlandske politikere, journalister og businessmenn, etter å ha forført dem med kvinnelige agenter. Ifølge en avhopper pågår utpressingen fortsatt fra regimet som styres av diktatoren Kim Jong-un. Foto: REUTERS/KCNA/SCANPIX
HONNINGFELLE: Nord-Korea skal ha utpresset utendlandske politikere, journalister og businessmenn, etter å ha forført dem med kvinnelige agenter. Ifølge en avhopper pågår utpressingen fortsatt fra regimet som styres av diktatoren Kim Jong-un. Foto: REUTERS/KCNA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea skal ha drevet utpressing av opptil flere hundre utenlandske politikere, journalister og businessmenn, etter å ha forført dem med kvinnelige agenter, hevder en tidligere nordkoreansk politiker ifølge The Telegraph.

Ble forført av agenter Utlendinger i viktige posisjoner ble lurt i en honningfelle gjennom det hemmelige befruktningsprogrammet «The seed-bearing program».

Ifølge avhopperen Jang Jin-sung, som tidligere var Nord-Koreas offisielle poet og statspropagandist, sendte myndighetene attraktive kvinner til hotellrommene til utlendingene, med mål om å forføre gjestene. Ni måneder senere fikk de så beskjed om at kvinnen de møtte hadde født et barn, som ville vokse opp i det lukkede landet.

Jang klarte å komme seg ut av landet i 2004. Nå forteller han avisa at politikere ble presset til å støtte nye lover som var gunstige for Nord-Korea, eller øke bistanden til diktaturet. Journalister på sin side ble beordret til å skrive positive artikler om landet.

- De gjør hva som helst Dersom utlendingene ikke gjorde som de ble bedt om ville opplysningene bli offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer