Slik presses betydningsfulle utlendinger til å jobbe for Nord-Korea

Lurt til å få barn med nordkoreanske agenter.

HONNINGFELLE: Nord-Korea skal ha utpresset utendlandske politikere, journalister og businessmenn, etter å ha forført dem med kvinnelige agenter. Ifølge en avhopper pågår utpressingen fortsatt fra regimet som styres av diktatoren Kim Jong-un. Foto: REUTERS/KCNA/SCANPIX
HONNINGFELLE: Nord-Korea skal ha utpresset utendlandske politikere, journalister og businessmenn, etter å ha forført dem med kvinnelige agenter. Ifølge en avhopper pågår utpressingen fortsatt fra regimet som styres av diktatoren Kim Jong-un. Foto: REUTERS/KCNA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea skal ha drevet utpressing av opptil flere hundre utenlandske politikere, journalister og businessmenn, etter å ha forført dem med kvinnelige agenter, hevder en tidligere nordkoreansk politiker ifølge The Telegraph.

Ble forført av agenter Utlendinger i viktige posisjoner ble lurt i en honningfelle gjennom det hemmelige befruktningsprogrammet «The seed-bearing program».

Ifølge avhopperen Jang Jin-sung, som tidligere var Nord-Koreas offisielle poet og statspropagandist, sendte myndighetene
attraktive kvinner til hotellrommene til utlendingene, med mål om å forføre gjestene. Ni måneder senere fikk de så beskjed om at kvinnen de møtte hadde født et barn, som ville vokse opp i det lukkede landet.

Jang klarte å komme seg ut av landet i 2004. Nå forteller han avisa at politikere ble presset til å støtte nye lover som var gunstige for Nord-Korea, eller øke bistanden til diktaturet. Journalister på sin side ble beordret til å skrive positive artikler om landet.

- De gjør hva som helst Dersom utlendingene ikke gjorde som de ble bedt om ville opplysningene bli offentliggjort.

- De gjør hva som helst for å sørge for at regimet opprettholdes. Det har ikke noe å si om det er kriminelt, og for å være helt ærlig så er ikke dette opplegget spesielt oppsiktsvekkende, sammenlignet med hva de er forberedt på å gjøre, sier Jang.

Programmet skal ha bli utviklet av den tidligere diktatoren Kim Jong-il, faren til Kim Jong-un som nå styrer landet.

- Mennene som blir utsatt for utpressing er spesielt utvalgte på grunn av deres potensielle verdi for Nord-Korea, sier Jang.

Pågår fortsatt Han forteller at barna som har blitt født som et resultat av dette programmet senere har blitt brukt som spioner.

- Disse barna vokser opp som svært lojale til regimet. Med et utseende som er en kombinasjon av ulike kulturer, kan de infiltreres inn i andre land som hemmelige agenter, forteller Jang.

Ifølge avhopperen pågår utpressingen fortsatt.

HJERNEN BAK: Programmet skal ha bli utviklet av Nord-Koreas tidligere diktator Kim Jong-il. Foto: AP/KCNA/Scanpix
HJERNEN BAK: Programmet skal ha bli utviklet av Nord-Koreas tidligere diktator Kim Jong-il. Foto: AP/KCNA/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer