Slik protesterer Brae (23) mot en «farlig toalett-lov»

- Jeg viser hvordan det ville sett ut.

«PASSER JEG INN?»: Brae Carnes tar bilder av seg selv på herretoaletter i et forsøk på å vise hvor latterlig hun synes lovforslaget er. Foto: Brae Carnes
«PASSER JEG INN?»: Brae Carnes tar bilder av seg selv på herretoaletter i et forsøk på å vise hvor latterlig hun synes lovforslaget er. Foto: Brae Carnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Canada diskuteres nå et lovendringsforslag som i praksis vil kunne tvinge alle transseksuelle personer inn på toalettet «de var ment til å bruke fra fødsel av». 

Det vil si at transseksuelle Brae Carnes (23) vil kunne komme til å bryte loven om hun bruker offentlige kvinnetoaletter eller garderober.

Et knippe konservative politikere vil at hun, i kjole og hæler, heller bruker herretoaletter og -garderober. 

- Fullstendig latterlig - Nå viser jeg dem hvordan det ville sett ut om lovforslaget hadde gått gjennom. Hvor fullstendig latterlig det er, sa Brae til Vancouver Sun på kvinnedagen, 8. mars. 

Hun går fra herretoalett til herretoalett, tar på seg rød leppestift og knipser noen selfies. «Del om du synes jeg ser malplassert ut», skriver hun, og legger det ut på Twitter og Facebook. I bakgrunnen er pissoarer, eller urinerende menn. 

- Det er ikke riktig, sier Brae. 

- Kle seg ut, spionere og angripe Lovforslaget går ut på å endre «Bill C-279», en lov i utgangspunktet opprettet for å beskytte transpersoner og rettighetene deres. Men i høst sa blant andre den konservative senatoren Don Plett at loven måtte endres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer