Slik protesterer de mot ulv i Frankrike

Franske bønder vil ha slutt på at ulven gjør kål på får og fylte like godt Lyons gater med sau i protest mot myndighetenes politikk.

SAU: Franske sauebønder protesterer mot myndighetens ulvepolitikk og fylte Lyons gater med sauer. Foto: AP / NTB scanpix
SAU: Franske sauebønder protesterer mot myndighetens ulvepolitikk og fylte Lyons gater med sauer. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var et høyst uvanlig syn som møtte Lyons innbyggere mandag, der de måtte kjempe om plassen i travle bygater med hundrevis av brekende ulldotter.

Sindige gjetere gjette flokkene sine inn den franske storbyen, noen av dem iført T-skjorter med bilder av sau som de hevder er drept av ulv.

Bøndene hevder ulv tok livet av minst 10.000 sauer i Frankrike i fjor og krever at myndighetene reduserer bestanden.

Flesteparten av angrepene finner sted i Alpene og i det sørlige Frankrike, og de har utløst en hissig debatt mellom bønder og miljøaktivister som vil slå ring rundt ulvebestanden.

Ulver var vanlig i Frankrike fram til 1930-tallet, da de nærmest ble utryddet. På 1990-tallet begynte bestanden å vokse igjen, og det anslås nå at det fins 360 ulver i landet. Det er for mange, mener sauebøndene.

Bønder i Aveyron-området, der blant annet den kjente Roquefort-osten produseres, hevder at de har forsøkt å beskytte saueflokkene sine på alle vis, men at verken nettinggjerder eller hunder har hjulpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer