INGEN NEDTUR: Smuglerbilen kom bare halvveis så langt som planlagt. Foto: AP Photo/U.S. Customs and Border Protection
INGEN NEDTUR: Smuglerbilen kom bare halvveis så langt som planlagt. Foto: AP Photo/U.S. Customs and Border ProtectionVis mer

Slik prøvde «rampete» smuglere å ta seg over grensa til USA

Det som går opp, må komme ned. Eller...?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De antatte smuglerne hadde planlagt å komme seg over det fire meter høye gjerdet ved å bruke en rampe, men det gikk ikke helt etter planen, skriver Daily Mail.

Bilen ble oppdaget av den amerikanske grensevakta på grensa mellom Mexico og USA i Arizona tirsdag.

Løp til fots Jeepen klarte å komme seg opp, men nedturen ble det verre med.

Da bilen kom på toppen ble den sittende bom fast.

Bilen ble oppdaget av amerikanske myndigheter, men da tok sjåføren og passasjeren beina fatt og løp mot Mexico.

Bilen har blitt gått gjennom uten at politiet har funnet noe ulovlig, men de mistenker at gjeringsmennene rasket med seg narkotika før de forlot åstedet.

- Bagasjerommet på bilen var åpnet, så vi tror at de tømte bilen før de stakk, sier en talsmann for den amerikanske grensevakten, Spencer Tippets, til Daily Mail.

- Det fungerer Tippets mener at gjerdet som dekker store deler av grensen mellom Mexico og USA har hatt en avskrekkende effekt på smuglere generelt. Det er ikke første gangen det har blitt brukt oppfinnsomme metoder for å transportere narkotika over grensa.

I fjor avslørte amerikanske myndigheter at meksikanske kriminelle transporterte narkotika ved hjelp av katapulter.

Det har også blitt avslørt flere store underjordiske tunneler mellom landene.

- Når smuglerbander må ty til nye og ukonvensjonelle metoder for å prøve å smugle narkotika mellom landene, er det en påminner om at den jobben vi gjør her fungerer, sier Tippets.

SITTER FAST: Det er nok heller usannsynlig at eieren melder seg for å få tilbake bilen sin. Foto: AP Photo/U.S. Customs and Border Protection
SITTER FAST: Det er nok heller usannsynlig at eieren melder seg for å få tilbake bilen sin. Foto: AP Photo/U.S. Customs and Border Protection Vis mer