<strong>TRUER:</strong> - Så fort de får deg på kroken, begynner de å true med å sende private bilder og informasjon til bekjente, sier seniorrådgiver i Slettmeg.no, Hans Marius Tessem. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
TRUER: - Så fort de får deg på kroken, begynner de å true med å sende private bilder og informasjon til bekjente, sier seniorrådgiver i Slettmeg.no, Hans Marius Tessem. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix Vis mer

Stadig flere rammes:

Slik prøver de kriminelle å utpresse deg på nett

- De er mer konfronterende enn noen gang. Får de ikke penger, truer de med å dele «alt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kriminelle trenger ikke å være teknologiske genier for å ramme privatpersoner på nett lenger. Flere spesialiserer seg nå innenfor manipulering ved å direkte true ofrene de sikter seg ut, sier Bjarte Malmedal til Dagbladet.

Han er seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

I deres rapport «Trusler og trender 2018-2019», kommer det fram at de har sett en markant utvikling i digitale svindel- og utpressingssaker det siste året.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer