Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik råder al-Qaida folk til å utføre angrep i Vesten

Nytt magasin sjokkerer. «Et tilfeldig angrep mot en restaurant i Washington kan sørge for å drepe noen regjeringsansatte.»

GIR TERRORRÅD: Anwar Al-Awlaki, som skal ha en nøkkelrolle i al-Qaida på den arabiske halvøy, skriver to artikler i den nye utgaven av terrormagasinet Inspire. Foto: Scanpix/Faksimile av bladet
GIR TERRORRÅD: Anwar Al-Awlaki, som skal ha en nøkkelrolle i al-Qaida på den arabiske halvøy, skriver to artikler i den nye utgaven av terrormagasinet Inspire. Foto: Scanpix/Faksimile av bladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Al-Qaida i Jemen har kommet ut med sitt andre engelskspråklige magasin Inspire, der de kommer med sjokkerende tips om hvordan tilhengere kan utføre drap på amerikanere, skriver nyhetsbyrået AP.

I oktoberutgaven skriver de blant annet at et tildeldig angrep mot en restaurant i lunsjtiden i Washington kan ende opp med drap på offentlig ansatte.

Førsteutgaven ble gitt ut i juli på 10-årsjubileumet for bombingen det amerikanske marinefartøyet USS Cole i Jemen i 2000, der 17 amerikanske soldater ble drept. Utgaven inneholdt «gjør det selv»-artikler som «Make a Bomb in the Kitchen of Your Mom».

Oktoberutgaven, som ble publisert denne uka, kommer med tipset kalt «The Ultimate Mowing Machine» - den ultimate gressklipper. I magasinet beskrives det hvordan man kan bruke en pickup som en gressklipper bare at man «ikke klipper gress, men guds fiender».

«Om du har rett utstyr, vil dette være en enkel og effektiv operasjon», heter det seg i terrorartikkelen før den lister opp alle fordelene. «For å oppnå et størst mulig blodbad, bør du få så mye fart som du kans mens du fremdeles holder god kontroll over bilen. På den måten vil du klare å ta så mange som mulig på en gang».

TERRORMAGASIN: I dette bladet gir al-Qaida terrorråd. Foto: Faksimile av Inspire
TERRORMAGASIN: I dette bladet gir al-Qaida terrorråd. Foto: Faksimile av Inspire Vis mer

Magasinet oppfordrer videre til å «gjøre ferdig jobben» om man har tilgang til skytevåpen. Al-Qaida anser operasjonen som en enveisbillett, og oppfordrer sine medlemmer til «å fortsette å kjempe til man oppnår martyrium»

I magasinet finner man en nokså bisarr PC-guide for et terroristprogram kalt «Asrar al-Mujahideen 2.0 Terr0r1st» for «Open Source Jihad».

Magasinet inneholder også to artikler skrevet av Anwar Al-Awlaki, som er på amerikanske myndigheters drep- eller fang-liste (kill-or-capture) for hans angivelige rolle i flere al-Qaida-operasjoner, som den mislykkede truse-bomberen 1. juledag.

Al-Awlaki skal være en av nøkkelpersonene i al-Qaida på den arabiske halvøy (forkortet på engelsk til AQAP). I magasinets lederartikkel hyller de USAs betegnelse av al-Qaida på den arabiske halvøy som en av de farligste fløyene i terrororganisasjonen.

- Det dere har sett hittil, er ingenting, konkluderer lederartikkelen.

FØRSTEUTGAVEN: Førsteutgaven ble gitt ut i juli på 10-årsjubileumet for bombingen det amerikanske marinefartøyet USS Cole i Jemen i 2000, der 17 amerikanske soldater ble drept. Utgaven inneholdt «gjør det selv»-artikler som «Make a Bomb in the Kitchen of Your Mom». Foto: Faksimile av Inspire
FØRSTEUTGAVEN: Førsteutgaven ble gitt ut i juli på 10-årsjubileumet for bombingen det amerikanske marinefartøyet USS Cole i Jemen i 2000, der 17 amerikanske soldater ble drept. Utgaven inneholdt «gjør det selv»-artikler som «Make a Bomb in the Kitchen of Your Mom». Foto: Faksimile av Inspire Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!