Slik rammer streiken deg

56 000 klar til å gå ut streik i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ved midnatt i kveld går fristen ut i meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk Industri. Hvis ikke Riksmeklingsmannen får partene til å bli enige blir det streik fra midnatt lørdag, altså natt til søndag.

Hele 38 000 medlemmer i Fellesforbundet vil bli tatt ut i streik. Folk flest vil merke dette best ved at det kan bli dårlig med søndagsaviser.

Schibstedt-trykkeriet i Nydalen i Oslo vil bli tatt ut i streik og de trykker VGs opplag for Østlandet i tillegg til Aftenposten og Dagsavisen.

Vil koste millioner

Byggingen av Snøhvit-anlegget på Melkøya risikerer full stans. Drøyt 2000 arbeidere av totalt 2500-3000 er organisert i Fellesforbundet.

- Melkøya vil bli hardt rammet umiddelbart. Selv om streiken bare varer i noen få dager vil den få langvarige konsekvenser. Vi har mange pendlere som vil bli sendt hjem ved en streik og det tar lang tid å få alt i gang igjen, sier Sverre Kojedal, informasjonssjef for Statoil på Melkøya til Dagbladet.no.

Han legger ikke skjul på at en streik vil bli svært kostbar for Statoil.

- Framdriften vår vil bli forsinket og de økonomiske tapene er høyt oppe i millionklassen. Vi har en stram tidsplan for å kunne starte produksjonen sommeren 2007, en forsinkelse vil bety store tapte inntekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer