Slik rammer streiken deg

Politi, skoler og parkeringsvakter aktuelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er stor fare for streik i statlig og kommunal sektor etter at forhandlingene ser ut til å ha strandet fredag morgen. Riksmeklingsmann Svein Longva er lite optimistisk.

- Streikefaren er stor. Jeg kan ikke lenger tenke meg et kompromiss i forhandlingene slik situasjonen nå er mellom partene, sa Longva da han møtte pressen halv sju.

Dermed kan det gå mot streik for 20 000 stats- og kommuneansatt - hvilket vil få drastiske følger for dagliglivet i utvalgte deler av landet:

•Skolesektoren blir rammet. Det fører til at grunn- og videregående skoler holder stengt, hvilket i sin tur får konsekvenser for eksamensavviklingen. For høgskole- og universitetsstudenter kan den begrensede aktiviteten føre til at eksamen blir utsatt.

•Hvis 400 ansatte i skatteetaten blir tatt ut, kan du måtte vente lenger på eventuelle penger du har til gode på skatten.

•Politiet får redusert bemanning, blant annet i Oslo og Bergen. I tillegg kan parkeringsvaktene i hovedstaden bli tatt ut, hvilket gir gratis parkering på kommunale parkeringsplasser.

•I tillegg blir en rekke statlige og kommunale institusjoner som Nav, Jernbaneverket og Statsbygg rammet, hvilket gir seg større og mindre utslag, for eksempel vil søppelforbrenningen i Oslo stoppe opp.

Se totaloversikt over streikeutsatte områder på Aftenposten.no.