Slik rammer streiken

Østlandet, Agder og Rogaland vil hardest merke følgene av streiken som fra og med i dag rammer tre av de fire store dagligvarekjedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter hvert vil også en rekke institusjoner innen helse og omsorg bli rammet. Streiken omfatter i første omgang rundt 700 arbeidstakere fra arbeidstidas start i morges. På Østlandet er det butikkene i NorgesGruppen (Kiwi, Joker, Meny, Ultra og Spar) og Rema 1000 som etter hvert får mindre tørrvarer i hyllene.

I Agder og Rogaland er det ICA og Rimi som får problemer. Butikkene i Coop-kjeden (Prix, Obs og Coop) berøres ikke av streiken. Her er de ansatte organisert i Handel og Kontor, som ikke omfattes av meklingen.

Utvides

Melk, brød og ferskvarer blir levert som vanlig, mens typiske tørrvarer som mel, sukker og supper er blant det som ikke blir kjørt ut. Uavhengige butikker blir ikke rammet.

Streiken kan fort bli utvidet. Transportarbeiderforbundet har varslet at ytterligere 200 tas ut fra søndag, mens Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) vil vurdere lockout. Det tar fire dager fra et slikt varslet blir gitt, til det trår i kraft.

- Det var ikke mulig å legge fram noe forslag som partene kunne enes om. Det har derfor ingen hensikt å fortsette, sa meklingsmann Dag Nafstad en drøy time før meklingsfristen utløp i går kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer