Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik rammes du av streiken

Onsdag klokka 14 stanser deler av Norge opp når tre hovedorganisasjoner går ut i politisk streik. Kollektivtransport, barnehager og offentlige kontorer rammes.

KAN BLI KØ:Det blir ingen flyavganger ved landets største flyplasser i de to timene streiken pågår, men innkomne fly får lov til å lande. På Gardermoen ber man de reisende belage seg på forsinkelser. Blant annet vil håndteringen av bagasje stoppe opp.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KAN BLI KØ:Det blir ingen flyavganger ved landets største flyplasser i de to timene streiken pågår, men innkomne fly får lov til å lande. På Gardermoen ber man de reisende belage seg på forsinkelser. Blant annet vil håndteringen av bagasje stoppe opp.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO, Unio og YS protesterer mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som blant annet vil bety oftere søndagsjobbing, mer overtid og flere på midlertidig ansettelse. Arbeidet legges ned klokka 14 og varer i to timer - altså godt ut i rushtiden.

De tre hovedorganisasjonene samarbeider om markeringer 127 steder landet rundt onsdag ettermiddag.

Og streiken vil merkes godt. NSB og Flytoget parkerer togene mellom 15 og 16, mens T-bane og busser i Oslo står stille mellom 15 og 15.30. Også AtB i Trondheim og Skyss som driver buss og bane i Bergen, innstiller avganger under markeringen. Mange steder vil ferjer ligge til kai mens streiken varer.

Det blir ingen flyavganger ved landets største flyplasser i de to timene streiken pågår, men innkomne fly får lov til å lande. På Gardermoen ber man de reisende belage seg på forsinkelser. Blant annet vil håndteringen av bagasje stoppe opp.

Noen barnehager vil ifølge LO stenge under streiken, mens andre ifølge Unio vil holde åpent for det som omtales som «barnepass uten pedagogisk tilbud».

Ved tollstasjonen på Svinesund kan det bli kø inn til Norge ettersom tollklareringen for godstransport er noe av det som vil bli satt på vent under streiken. Fagbevegelsen har imidlertid understreket at samfunnsoppgaver som handler om beredskap og å holde hjulene i gang, ikke skal rammes.

Tirsdag meldte Vårt Land at også prester i Den norske kirke slutter seg til den politiske streiken.

Som Dagbladet har omtalt, vil også ansatte i bank og forsikring legger ned arbeidet i to timer i morgen ettermiddag.

(NTB)