Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik rammes verftene

Store deler av Kyst-Norge blir rammet av nedgangstidene i oljeindustrien. Her er en oversikt over tilstanden ved offshore-verftene kysten rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AKER VERDAL OG AKER STORD

Opptil 2000 arbeidere ved Aker Maritime kan miste jobben innen ett år. Aker Verdal har ingen oppdrag etter april neste år, men så mange som 800 av de 1100 arbeiderne kan sendes til Aker Stord i løpet av våren. Aker Stord har mye å gjøre fram til midten av 2000.

UMOE HAUGESUND

Flesteparten av de 1100 innleide arbeiderne blir overflødige i løpet av sommeren. Mange av de 1400 fast ansatte vil bli rammet i august, når verftet står uten større oppdrag.

UMOE AVERØY,

KRISTIANSUND

70 av 112 arbeidere er oppsagt på grunn av manglende oppdrag.

HEREMA, TØNSBERG

Har hatt 100 arbeidere permittert på det meste, men verftet får nye oppdrag i mars.

KVÆRNER OIL & GAS,

STAVANGER

OG EIGERSUND

Kværner er vinneren på verftsmarkedet. Store oppdrag fram til sommeren år 2000, og en del å gjøre også etter den tid. Men 500 innleide konsulenter må regne med å bli kuttet ut.

BRIDERO PRICE

NORWAY, FARSUND

Rørprodusentens 400 ansatte frykter for framtida. Masse å gjøre de neste to- tre månedene, men stor usikkerhet allerede fra sommeren av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media