Slik rapporterte legen om tre coronadødsfall

Bare en dårlig halloweenspøk?

UTKLEDD: Lege, Claire Poche kledde seg ut som en klovn da hun skulle melde om siste nytt om coronasituasjonen i Oregon. Det har fått flere til å reagere. Video: Oregon Public Health Division Vis mer
Publisert

En video hvor en lege i Oregon gir information om coronaviruset har gått viralt.

Grunnen? Lege og helserådsgiver for Oregon Health Authority, Dr. Claire Poché, er ikledd et litt spesielt kostyme mens hun leser opp tallet på antall døde av viruset det siste døgnet.

- Et mareritt

Historien har blitt omtalt av blant annet TMZ, Fox News og The Independent etter at et skjermdump av videoen ble delt av Oregonian/OregonLive reporter Samantha Swindler på Twitter, med teksten «et mareritt».

Tweeten fikk fort oppmerksomhet og er delt over 3700 ganger siden tirsdag.

Dr. Claire Poché startet informasjonsvideoen om sikkerhet rundt halloweenfeiringen ved å ta av seg munnbindet. Under skjulte hun et ansikt med klovnesminke.

Antrekket bestående av en prikkete skjorte og et rødt slips over gule bukser, var heller ikke lett å overse.

Deretter forteller hun om 38 160 tilfeller av COVID-19 i Oregon og med 390 nye tilfeller rapportert samme dag.

- Dessverre rapporterer vi også om tre dødsfall i dag, noe som bringer den samlede summen av COVID-19-relaterte dødsfall til 608. Det gjengir The Oregonian.

Angrer

Robb Cowie, kommunikasjonsdirektør for OHA, sa at byrået angret på hvordan den delen av videoen ble håndtert.

- Vi beklager at det ble kunngjort tre tragiske COVID-19-dødsfall tidligere denne måneden i en Facebook Live-begivenhet med fokus på å forhindre spredning av covid-19 under halloweenfeiringer, sa Cowie i en uttalelse.

Resten av videoen er ikke like mørk. Poché sier at Halloweenfeiringen ikke kan bli den samme i år.

KULLSVART: Fanta har sluppet en helt sort brus i forbindelse med Halloween, men hva smaker den egentlig? Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Men det betyr ikke at Halloween fremdeles ikke kan være uhyggelig og morsomt, sier hun.

Samantha Swindler på sin side synes ikke halloweenkostymene gjorde budskapet noe bedre.

Under tweeten oppfordret hun også folk til å bruke munnbind og holde avstand til hverandre, sånn at vi ikke trenger å se flere slike videoer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer