Slik raste Madelen ned 60 kilo

Madelen Jensen veide 135 kilo som 16-åring. Se før- og etter-bildene - og få oppskriften på hvordan hun gikk ned 60 kilo og nå holder drømmevekta.

TOK GREP: Madelen Jensen var 16 år da hun forsto alvoret. Hun veide 135 kilo, hadde lavt selvbilde og trøstespiste. En dag tok hun grep. Foto: Kristin Svorte
TOK GREP: Madelen Jensen var 16 år da hun forsto alvoret. Hun veide 135 kilo, hadde lavt selvbilde og trøstespiste. En dag tok hun grep. Foto: Kristin SvorteVis mer

Det var da Madelen Jensen (20) prøvde den aller største kokkejakka som ikke passet at tårene ikke lenger kunne holdes tilbake. Hun sto foran speilet på Sparkjøp i Arendal. Knappene ville bare ikke igjen.

- Jeg ble redd for første gang. Redd for helsa mi, for diabetes og andre livsstilsykdommer som følger med fedme og overvekt. For nå så jeg for alvor hvor stor jeg var blitt, forteller Jensen til Dagbladet.

Den gang, i 2015, var hun 16 år og skulle begynne på kokkelinja ved Sam eyde videregående skole. Dette skulle vise seg å bli en fordel.

- På skolen lærte vi mye om hvordan mat påvirker kroppen, hva slags næringsstoffer som finnes og hvordan man lager sunn og god mat. Med det lærte jeg meg for første gang hva jeg egentlig burde spise og hva jeg aller helst skulle unngå.