Slik reagerer Dalai Lama idet han blir bedt på fisketur

- Hahaha, vi buddhister dreper jo ikke. Men jeg nyter gjerne fisken etterpå.

NOK ET HJERTELIG MØTE:  Dalai Lama nærmest hikster idet han får fisketur-invitasjon fra PEN-leder og tidligere forlegger William Nygaard (t.h). PEN Internationals visepresident Eugene Schoulgin og norske PENs styreleder Peter Normann Waage lot seg også sjarmere av den humørfylte tibetanske munken i morges. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NOK ET HJERTELIG MØTE: Dalai Lama nærmest hikster idet han får fisketur-invitasjon fra PEN-leder og tidligere forlegger William Nygaard (t.h). PEN Internationals visepresident Eugene Schoulgin og norske PENs styreleder Peter Normann Waage lot seg også sjarmere av den humørfylte tibetanske munken i morges. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tidlig møtte Dalai Lama en delegasjon med medlemmer fra Norsk PEN og PEN International. Der uttrykte den norske PEN-lederen William Nygaard stolthet og glede over å få møte Dalai Lama, samtidig som han beklaget at det offisielle Norge ikke tok ham imot.

- Jeg er ikke så interessert i å møte politiske ledere. Det er folket som er de viktigste, og som gir meg håp, sier Dalai Lama til de tre PEN-representantene, som fortalte om sitt arbeide for å hjelpe de mange fengslede tibetanske munkene.

Fisketur-invitasjon På slutten av det kvarter korte møtet, kom William Nygaard med en fisketur-invitasjon til den åndelige lederen.

- Hahaha, vi buddhister dreper jo ikke.

- Vi kan drepe den, svarer raskt Petter Normann Waage, til alles latter.

- Ja, du dreper fisken og så kan jeg nyte den, svarer Dalai Lama.

En rekke buddhister spiser verken dyr eller fisk, men den åndelige tibetanske lederen spiser begge deler. Fordi han merket at helsa hans ikke hadde godt av et vegetarisk kosthold.

Skuffet over Norge Til tross for at stortingspresident Olemic Thommessen først sa nei til å la Dalai Lama få gå inn hovedinngangen til Stortinget, ble den tibetanske munken tatt ordentlig imot i dag. Et 50-talls parlamentarikere møtte ham i Stortingets kinosal i dag. Sjøl gjentar hele tida Lama at han ikke er skuffet over at verken stortingspresidenten eller noen fra regjeringen møtte ham under hans Oslo-besøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer