Slik reagerer Krekars advokat på nederlaget i Oslo tingrett: - Jeg er ikke skuffa

Oslo tingrett har besluttet at mulla Krekar kan tvangsbosettes i Kyrkesæterøra i Sør-Trøndelag

VILLE ANKE UANSETT:  Mulla Krekars advokat Brynjar Meling utenfor Jæren tingrett i dag tidlig. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
VILLE ANKE UANSETT: Mulla Krekars advokat Brynjar Meling utenfor Jæren tingrett i dag tidlig. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): Oslo tingrett har nå vurdert politiets beslutning om å tvangsflytte mulla Krekar til Kyrksæterøra. De slo fast at Krekar kan sendes til Kyrksæterøra.

På forhånd sa Krekars advokat at han håpet argumentene de hadde kommet med var så gode at retten vil ta en riktig avgjørelse. Men de gikk med tap på alle punkter i dagens kjennelse.

- Jeg er ikke skuffa. Jeg sa at jeg hadde gode håp om at retten hadde hørt våre argumenter, og det har de, sier Krekars advokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Meling befinner seg nå i Sandnes i Jæren tingrett i forbindelse med en annen sak. Han hadde på forhånd sagt at de kom til å anke dersom kjennelsen ikke gikk deres vei. Det gjør de også.

- Vi anker umiddelbart og det blir også begjært oppsettende virkning. Jeg registrerer at retten gir uttrykk for tvil, men at de har falt ned på at det ikke er grunnlag for å oppheve beslutningen, sier Meling.

Får han være hos familien? At Meling ber om oppsettende virkning betyr om at de ber om at Krekar ikke tvangsflyttes til Kyrksæterøra, før ankesaken i lagmannsretten er klar. Dette hadde ikke Oslo tingrett tatt stilling til i dagens avgjørelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.