Vladimir Putin og Joe Biden

Slik reagerer Russland

Ingen planer om telefonsamtale eller møte mellom Joe Biden og Vladimir Putin de nærmeste dagene.

TAUS: Vladimir Putin og Russland har fortsatt til gode å gratulere Joe Biden med valgseieren. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kremlin/AP/NTB
TAUS: Vladimir Putin og Russland har fortsatt til gode å gratulere Joe Biden med valgseieren. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kremlin/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump og Vladimir Putin skal etter sigende ha hatt et fint forhold som statsleder for henholdsvis USA og Russland.

Michael Cohen, Trumps mangeårige fikser og personlige advokat, kom nylig med flere detaljer i ei ny bok. Der kommer det tydelig fram at Trump var en stor beundrer av Russlands statsleder, og at han anså ham som en modell på en mann med makt.

Russland har vært tause etter Joe Bidens innsettelse, og har ifølge Putin-talsmann Dimitrij Peskov ingen planer om å sende en gratulasjon eller få til et møte i nærmeste framtid.

Også Bidens pressetalsperson sier det ikke er lagt noen planer for noen telefonsamtale mellom de to.

Stikk

Men statsvennlige medier kommer likevel med sine stikk, skriver The Independent. Ifølge avisa skisserer TV-kanalene Biden som en «glemsk, gammel mann med fokus på rettigheter for minoriteter».

The Independent skriver også at verten i et debattprogram skal ha påstått at «mens Biden ber om forsoning», «er han i realiteten interessert i å omskolere og kjempe med» Trump-supportere. De sier også at forsvarsminister Lloyd Austin skal ha signalisert at han ønsket å starte en «krig mot de hvite i forsvaret».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer